Product

Η πόλη των παιδιών

Product

Η πόλη των ψευδαισθήσεων

Η πόλη των χιλίων ανέμων

Κωδικός:
70076
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Από το 1931, ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας βασιλεύει χωρίς εξουσίες στη Μαντζουρία, που τελεί υπό ιαπωνική κατοχή. Τη στιγμή που η αριστοκρατία της Κίνας προσπαθεί να ξεχάσει τις αγριότητες του πολέμου, πνίγοντάς τες στις μάταιες απολαύσεις, μια δεκαεξάχρονη μαθήτρια προτιμάει να παίζει το επιτραπέζιο γκο στην πλατεία των Χιλίων Ανέμων. Με τους αλάνθαστους ελιγμούς της χειρίζεται τα πιόνια. Μελαγχολική αλλά δυναμική, ονειρεύεται μια διαφορετική μοίρα. "Η ευτυχία είναι μια μάχη κυκλωτική".

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από το 1931, ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας βασιλεύει χωρίς εξουσίες στη Μαντζουρία, που τελεί υπό ιαπωνική κατοχή. Τη στιγμή που η αριστοκρατία της Κίνας προσπαθεί να ξεχάσει τις αγριότητες του πολέμου, πνίγοντάς τες στις μάταιες απολαύσεις, μια δεκαεξάχρονη μαθήτρια προτιμάει να παίζει το επιτραπέζιο γκο στην πλατεία των Χιλίων Ανέμων. Με τους αλάνθαστους ελιγμούς της χειρίζεται τα πιόνια. Μελαγχολική αλλά δυναμική, ονειρεύεται μια διαφορετική μοίρα. "Η ευτυχία είναι μια μάχη κυκλωτική". Αλλά δεν ξέρει ακόμη τον αυριανό της αντίπαλο: τον περίπου συνομήλικό της αξιωματικό του ιαπωνικού στρατού, σκληρό και αφοσιωμένο στην ιμπεριαλιστική ουτοπία. Οι δυο τους προέρχονται από κοντινούς αλλά πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς. Παίζοντας αντιμέτωποι σε μια μεγάλη παρτίδα γκο, απλώνουν πάνω στη σκακιέρα τα αισθήματα, μαζί και τις εμπειρίες τους. Αναμετριόνται, ερωτεύονται χωρίς καμιά κίνηση, ολοκληρωτικά, καθώς η Κίνα υποκύπτει στα χτυπήματα του εισβολέα που σκοτώνει, καίει, βασανίζει. Προς τι ο πόλεμος; Γιατί τόση βία; Η Σαν Σα, που ζει χρόνια στο Παρίσι, έχει πλούσιες εμπειρίες από Ανατολή και Δύση. Η ματιά της καταγράφει με οξυδέρκεια, η γραφή της είναι λιτή και σύγχρονη. Έχει την ικανότητα άλλοτε να συνθέτει εικόνες απαλές, άλλοτε συγκλονιστικές, σαν κινεζική καλλιγραφία.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-218-266-0
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Σαν Σα γεννήθηκε στο Πεκίνο το 1972. Μετά από μια ποιητική συλλογή που έγραψε στη γλώσσα της, εγκαταλείπει το 1990 το Πεκίνο και τα κινέζικα. Από τότε ζει στο Παρίσι και γράφει στα γαλλικά. Δουλεύει για ένα διάστημα με τον ζωγράφο Balthus. Τα δύο πρώτα μυθιστορήματά της έχουν κερδίσει τιμητικές διακρίσεις και κυκλοφορούν στα ελληνικά: "Το ατέλειωτο ταξίδι της αγάπης" (Εμπειρία) και "Η πύλη της ουράνιας γαλήνης" (Χρ. Δαρδανός). Στο τρίτο μυθιστόρημά της "Η πόλη των χιλίων ανέμων" η Σαν Σα αποκαλύπτει την ωριμότητα και το εξαιρετικό συγγραφικό της ταλέντο.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-218-266-0
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο