Product

Η ρομαντική εξέγερση

Product

Η ρομαντική πριγκίπισσα

Η ρομαντική κληρονομιά

Κωδικός:
4181
Manufacturer: 
Description: 

Ο Τσαρλς Λαρμόρ είναι καθηγητής της πολιτικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της φιλελεύθερης σχολής. Ο Λαρμόρ ασχολείται με τέσσερα από τα κεντρικά θέματα του Ρομαντισμού: τη φαντασία, την κοινότητα, την ειρωνεία και την αυθεντικότητα. Αναζητεί τα στοιχεία που μπορεί να καταστήσουν τις ιδέες αυτές γόνιμες και στην εποχή μας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Τσαρλς Λαρμόρ είναι καθηγητής της πολιτικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της φιλελεύθερης σχολής. Ο Λαρμόρ ασχολείται με τέσσερα από τα κεντρικά θέματα του Ρομαντισμού: τη φαντασία, την κοινότητα, την ειρωνεία και την αυθεντικότητα. Αναζητεί τα στοιχεία που μπορεί να καταστήσουν τις ιδέες αυτές γόνιμες και στην εποχή μας. Υπονομεύει το κυρίαρχο ερμηνευτικό μοντέλο που θεωρεί τον ρομαντισμό πηγή είτε του φασισμού είτε του αναχωρητισμού και του αισθητισμού, και προσπαθεί αντιθέτως να τον μελετήσει ως μία από τις συνιστώσες που διαμόρφωσαν τη νεωτερική έννοια της ατομικότητας. Στο δοκίμιο αναλύονται και σχολιάζονται, μεταξύ άλλων, απόψεις και πτυχές του έργου των Novalis, Wordsworth, Shelley, Delacroix, Keats, F.W. Schelling, Holderlin, Herder, Burke, F.H. Jacobi, Schopenhauer, Hegel, G. Leopardi, Schlegel, Stendhal, Heinrich Von Kleist, κ.ά.
Subtitle: 
Φαντασία, Κοινότητα, Ειρωνεία, Αυθεντικότητα
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7478-65-7
Book pages: 
167
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τσαρλς Λάρμορ γεννήθηκε το 1950. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Γέηλ, είναι καθηγητής της πολιτικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Έχει διατελέσει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και επισκέπτης καθηγητής στην Ecole Polytechnique του Παρισιού.

Subtitle: 
Φαντασία, Κοινότητα, Ειρωνεία, Αυθεντικότητα
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7478-65-7
Book pages: 
167
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο