Product

Η σιωπηλή κραυγή

Product

Η σιωπηλή κραυγή της μνήμης

Η σιωπηλή κραυγή

Κωδικός:
64961
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Το μετάξι του έχει το χρώμα της βροχής και είναι στις άκρες περίτεχνα κεντημένο. Βλέποντας αυτό το εντυπωσιακό ένδυμα, είναι αδύνατο να φανταστείς πως στην ουσία είναι σύμβολο τόσο μεγάλου πόνου. Όμως η μπούρκα είναι το ρούχο που κάνει τις Αφγανές γυναίκες να ξεχωρίζουν σαν πλάσματα "κατώτερα", αναγκασμένα να μην κοιτάζουν ποτέ τον κόσμο κατάματα.

14,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το μετάξι του έχει το χρώμα της βροχής και είναι στις άκρες περίτεχνα κεντημένο. Βλέποντας αυτό το εντυπωσιακό ένδυμα, είναι αδύνατο να φανταστείς πως στην ουσία είναι σύμβολο τόσο μεγάλου πόνου. Όμως η μπούρκα είναι το ρούχο που κάνει τις Αφγανές γυναίκες να ξεχωρίζουν σαν πλάσματα "κατώτερα", αναγκασμένα να μην κοιτάζουν ποτέ τον κόσμο κατάματα. Πίσω απ' αυτόν τον οδυνηρό πέπλο φυλακίζονται μάτια και βλέμματα, ψυχές γυναικών που λαχταρούν να ξαναβρούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια, ψυχές που βασανίζονται από την ανείπωτη βαρβαρότητα ενός θεοκρατικού καθεστώτος όπου λόγο ύπαρξης έχουν μόνο οι άντρες...
Subtitle: 
Ένα οδοιπορικό στο Αφγανιστάν
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-536-093-4
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Άνα Τορταχάδα γεννήθηκε στη Σαμπαντέλ της Ισπανίας. Σε ηλικία είκοσι ετών πήγε στη Γερμανία όπου ολοκλήρωσε τις φιλολογικές σπουδές της. Μετά την επιστροφή της στην Ισπανία, ασχολήθηκε με τη μετάφραση λογοτεχνικών έργων και τη δημοσιογραφία. Το πρώτο της βιβλίο ήταν ένα μυθιστόρημα για παιδιά με τίτλο Gruilla de Mons, ενώ ήδη ετοιμάζει δύο θεατρικά έργα. Ανήσυχο πνεύμα με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται στη ζωή και στη μοίρα των γυναικών του πλανήτη, ταξίδεψε στο Αφγανιστάν το καλοκαίρι του 2000. Η Σιωπηλή κραυγή (εκδόσεις Ενάλιος) είναι η μαρτυρία της από τη μοναδική εμπειρία που γνώρισε, ζώντας με τις γυναίκες του Αφγανιστάν και βιώνοντας την τραγωδία του Αφγανικού λαού.

Subtitle: 
Ένα οδοιπορικό στο Αφγανιστάν
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-536-093-4
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο