Product

Η σοφία της αγάπης

Product

Η σοφία της αγάπης

Η σοφία της αγάπης

Κωδικός:
36773
Manufacturer: 
Description: 

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι για να μπορέσει κανείς να σκεφτεί το Κακό, θα πρέπει προηγούμενα να έχει πάψει να πιστεύει στη ρομαντική, αλλά ανέφικτη ιδέα της αγάπης προς τον πλησίον του. Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη: η σκέψη, αν θέλει κανείς να κατανοήσει το αίνιγμα του μίσους και της βαρβαρότητας, πρέπει ακριβώς να διεισδύσει μέσα σ' αυτό το θεμελιακό δεσμό με το συνάνθρωπο που περιγράφουμε με την πολυχρησιμοποιημένη λέξη αγάπη.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι για να μπορέσει κανείς να σκεφτεί το Κακό, θα πρέπει προηγούμενα να έχει πάψει να πιστεύει στη ρομαντική, αλλά ανέφικτη ιδέα της αγάπης προς τον πλησίον του. Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη: η σκέψη, αν θέλει κανείς να κατανοήσει το αίνιγμα του μίσους και της βαρβαρότητας, πρέπει ακριβώς να διεισδύσει μέσα σ' αυτό το θεμελιακό δεσμό με το συνάνθρωπο που περιγράφουμε με την πολυχρησιμοποιημένη λέξη αγάπη. Χρησιμοποιώντας ένα στυλ, απαλλαγμένο από στόμφο και δυσνόητες διατυπώσεις, και εμπνεόμενος συνεχώς από το έργο του Εμανυέλ Λεβινάς, ο Αλαίν Φινκελκρότ, εξετάζει τόσο τις μεγάλες συλλογικές εμπειρίες της εποχής μας, όσο και τις σχέσεις μας με τον Άλλο στην προσωπική μας ζωή. Η έρευνά του είναι φιλοσοφική, αλλά διεξάγεται μέσα από ιστορίες υπαρκτών προσώπων και μέσα από το λογοτεχνικό έργο του Φλομπέρ, του Τζέιμς, του Προυστ, που αντιμετωπίζονται εδώ σαν προσεγγίσεις στη γνώση και την κατανόηση του ανθρώπου.
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-253-060-Χ
Book pages: 
188
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλαίν Φινκελκρώτ γεννήθηκε το 1949. Είναι καθηγητής φιλοσοφίας στην Ecole polytechnique. Μελετητής του έργου του Εμμανουέλ Λεβινάς, της Χάννα Άρεντ και του Σαρλ Πεγκύ, έχει ασχοληθεί με την ανάλυση του ολοκληρωτισμού και του αντισημιτισμού και έχει ασκήσει κριτική σε διάφορες όψεις της νεωτερικότητας. Το βιβλίο του "La defaite de la pensee" (1987), σηματοδότησε το ξεκίνημα της κριτικής του στη "βαρβαρότητα του σύγχρονου κόσμου". Άλλα έργα του: "L' imparfait du present", "Penser le ΧΧe siecle", κ.ά.

Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-253-060-Χ
Book pages: 
188
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο