Product

Η συμβολή του Sir Steven Runciman στην ανάδειξη του Βυζαντινού πολιτισμού

Product

Η συμβολή του Γιάγκου Πεσμαζόγλου στην ίδρυση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Η συμβολή του ανθρώπου στην οδική ασφάλεια

Κωδικός:
90645
Manufacturer: 
Description: 

Η ποινική καταστολή για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων στους δρόμους είναι από μόνη της ένα ασθενές μέτρο. Χρειάζονται και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και τα άλλα μέτρα είναι η ενημέρωση και ιδιαίτερα η παιδεία. Το πρόβλημα της συμπεριφοράς των χρηστών των οδών είναι θέμα που έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνική συνείδηση του ανθρώπου. Είναι θέμα κατανόησης και ερμηνείας της ελευθερίας του. Είναι θέμα πολιτισμού. Είναι ο ιδιαίτερος χαρακτηριστικός τρόπος κίνησης και ζωής.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ποινική καταστολή για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων στους δρόμους είναι από μόνη της ένα ασθενές μέτρο. Χρειάζονται και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και τα άλλα μέτρα είναι η ενημέρωση και ιδιαίτερα η παιδεία. Το πρόβλημα της συμπεριφοράς των χρηστών των οδών είναι θέμα που έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνική συνείδηση του ανθρώπου. Είναι θέμα κατανόησης και ερμηνείας της ελευθερίας του. Είναι θέμα πολιτισμού. Είναι ο ιδιαίτερος χαρακτηριστικός τρόπος κίνησης και ζωής. Έτσι λοιπόν στο βιβλίο αυτό, μετά από μια ιστορική αναδρομή στο σύστημα μεταφοράς και μετακίνησης, προσώπων και πραγμάτων, αναλύεται το πρόβλημα όπως εμφανίζεται σήμερα και στη συνέχεια η συμπεριφορά του ανθρώπου που όταν εκδηλώνεται στην κυκλοφορία προκαλεί γενικό κίνδυνο ή τουλάχιστον ενόχληση στους άλλους χρήστες των οδών. Αναλύονται οι αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων με κατηγοριοποίηση και ιεραρχική κατάταξη του συγγραφέα και προτείνονται μέτρα για την αντιμετώπισή τους.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-431-939-6
Book pages: 
215
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Παυλίδης του Παύλου είναι Ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης - Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Υπηρέτησε μάχιμα το αντικείμενο της τροχαίας επί δέκα εννέα χρόνια, εκ των οποίων τα δέκα ως Διοικητής Τροχαίας Πολυγύρου, επιτελικά δε -με μορφή δικαστικής διερεύνησης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και των τροχονομικών πταισμάτων- επί εννέα χρόνια, ως Δημόσιος Κατήγορος κοινών πταισμάτων, εκ των οποίων ένα έτος ως Δημόσιος Κατήγορος Θεσσαλονίκης.
Ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και έχει ενδιατρίψει σ' αυτό.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-431-939-6
Book pages: 
215
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο