Product

Η τραγωδία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Product

Η τραγωδία της μοντέρνας τέχνης

Η τραγωδία της Ελλάδος εις πράξεις τρεις

Κωδικός:
66391
Manufacturer: 
Description: 

"Γνωρίζετε καλώς το ιστορικόν μήνυμα του συντρόφου Στάλιν του Δεκεμβρίου 1944, το οποίον μας παρεκίνησε να κηρύξωμεν την λαϊκήν εξέγερσιν με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα, άτινα μας ωδήγησαν εις Βάρκιζαν...

33,56 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Γνωρίζετε καλώς το ιστορικόν μήνυμα του συντρόφου Στάλιν του Δεκεμβρίου 1944, το οποίον μας παρεκίνησε να κηρύξωμεν την λαϊκήν εξέγερσιν με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα, άτινα μας ωδήγησαν εις Βάρκιζαν... Ότε η Γερμανία ηττήθη ο σύντροφος Στάλιν αντελήφθη ότι ήτο ελεύθερος να στραφή προς την Ελλάδα, απαραίτητον διά την συμπλήρωσιν των φιλοδόξων του σχεδίων. Κατόπιν διαταγής του σ. Στάλιν προς τους βορείους γείτονάς μας, ο εφοδιασμός μας με όπλα και πυρομαχικά ήρχισε να καταφθάνη... Το αντίτιμον θα ήτο η υπέρ των γειτόνων μας νέα διευθέτησις των συνόρων μας... Ούτως ο σ. Στάλιν έφερεν εις πέρας τους σκοπούς του σχετικώς προς την Αλβανίαν, Γιουγκοσλαβίαν και Βουλγαρίαν, δίδων εις αυτάς όσα ήθελαν εις βάρος μας. Και όταν εζητήσαμεν εκ νέου συνδιαλλαγήν, ο Στάλιν μέσω του Μολότωφ μας είπε: "Συνεχίσατε!" Και τον Δεκέμβριον 1947 μας είπε: "Σχηματίσατε επίσημον κυβέρνησιν και θα σας αναγνωρίσωμεν αμέσως!". Ούτως αι Ξέναι Λεγεώνες εσχηματίσθησαν το 1947. Διέταξα την κατάληψιν της Κόνιτσας, διότι είχον την δήλωσιν του στρατηγού Πόποβιτς, ότι θα επετίθεντο ταυτοχρόνως και αι Ξέναι Λεγεώνες..." Μάρκος Βαφειάδης (Επιστολή του προς Νικ. Ζαχαριάδην)
Subtitle: 
Η κομμουνιστική επιβουλή κατά της χώρας 1918-1949
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-522-104-7
Book pages: 
712
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Ν. Μπαρμπής, επ. γενικός διευθυντής του Ι.Κ.Υ., δίδαξε ελληνική ιστορία και λογοτεχνία σε Παράρτημα ξένου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, συνέγραψε 31 -κυρίως ιστορικά- βιβλία και μετέφρασε, από τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά, 88 έργα, λογοτεχνικά, ιστορικά, φιλοσοφικά και αθλητικά.

Subtitle: 
Η κομμουνιστική επιβουλή κατά της χώρας 1918-1949
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-522-104-7
Book pages: 
712
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο