Product

Η φιλοσοφία στην τραγική εποχή των Ελλήνων

Product

Η φιλοσοφία στο μπουντουάρ

Η φιλοσοφία στις τρεις αρχαίες χώρες

Κωδικός:
63648
Manufacturer: 
Description: 

Με το βιβλίο αυτό ο συγγραφεύς κ. Βελισσαρόπουλος δεν αποβλέπει μόνο στο να επαναφέρει στο προσκήνιο μερικά από τα θέματα που χειρίσθηκε στα βιβλία, τα δημοσιεύματα ή τις διαλέξεις του, αλλά και να προσθέσει και μερικά άλλα, που αφορούν μια γενική σύγκριση των τριών φιλοσοφιών από διάφορες απόψεις, να επανατονίσει το πόσο λίγα γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες για την ινδική φιλοσοφία, και τίποτε για την Κινεζική. Δίδει επίσης πληροφορίες περί του πώς έγινε δεκτός ο δυτικός πολιτισμός από τους δύο μεγάλους ασιατικούς λαούς και πώς ο ανατολικός από τους δυτικούς.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Με το βιβλίο αυτό ο συγγραφεύς κ. Βελισσαρόπουλος δεν αποβλέπει μόνο στο να επαναφέρει στο προσκήνιο μερικά από τα θέματα που χειρίσθηκε στα βιβλία, τα δημοσιεύματα ή τις διαλέξεις του, αλλά και να προσθέσει και μερικά άλλα, που αφορούν μια γενική σύγκριση των τριών φιλοσοφιών από διάφορες απόψεις, να επανατονίσει το πόσο λίγα γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες για την ινδική φιλοσοφία, και τίποτε για την Κινεζική. Δίδει επίσης πληροφορίες περί του πώς έγινε δεκτός ο δυτικός πολιτισμός από τους δύο μεγάλους ασιατικούς λαούς και πώς ο ανατολικός από τους δυτικούς. Δεν μπορεί να γίνει βέβαια λόγος περί σινικής επιρροής στον φιλοσοφικό στοχασμό της αρχαίας Ελλάδος, αφού δεν υπήρξε συνάντηση, ούτε όμως και από την ινδική φιλοσοφία στην ελληνική, αφού τόσο ελλειπώς είχε γίνει γνωστή στην Ελλάδα. Ο δυτικός κόσμος δεν γνώρισε τις φιλοσοφίες, Κίνας και Ινδίας, για πολλούς αιώνες, διότι δεν είχε πραγματικά στην διάθεσή της και τα στοιχειώδη κείμενά τους, παρά πολύ αργότερα. Όλ' αυτά και πολλά άλλα σας προσφέρονται από το βιβλίο ενός συγγραφέα που, συνολικά, έζησε στην Ινδία και την Κίνα επί επτά ολόκληρα χρόνια.
Subtitle: 
Ελλάδα, Ινδία, Κίνα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-336-034-1
Book pages: 
251
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Κ. Βελισσαρόπουλος γεννήθηκε το 1920 στην Βάρνα της Βουλγαρίας όπου λόγω ελλείψεως ελληνικών σχολείων, φοίτησε από την πρώτη τάξη του Δημοτικού ως το Baccalaureat στα γαλλικά κολλέγια St. Michel και St. Augustin στην Βάρνα και στην Φιλιππούπολη αντίστοιχα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού αποπεράτωσε μια πενταετή θητεία στον στρατό, εισήλθε στον διπλωματικό κλάδο του Υπουργείου των Εξωτερικών το 1951. Υπηρέτησε στη Νέα Υόρκη, Σόφια, Νέο Δελχί, Παρίσι, Γενεύη, Πεκίνο, Οττάβα και Βέρνη, όπου το 1986 τερμάτισε την σταδιοδρομία του. Από το Πεκίνο επισκεπτόταν περιοδικά το Βιετνάμ, όπως ήταν παράλληλα διαπιστευμένος.

Subtitle: 
Ελλάδα, Ινδία, Κίνα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-336-034-1
Book pages: 
251
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο