Product

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία ΙΙΙ

Product

Ηλεκτρομαγνητικές μέθοδοι τηλεπισκόπησης

Ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα

Κωδικός:
93776
Description: 

Το σύγγραμμα του καθηγητή Π. Ασημακόπουλου "Ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα" αποσκοπεί στην κάλυψη των διδακτικών αναγκών του εισαγωγικού μαθήματος του Ηλεκτρομαγνητισμού, όπως διδάσκεται σήμερα (συνήθως στο πρώτο έτος του προγράμματος σπουδών) στις Ελληνικές Πανεπιστημιακές και Πολυτεχνικές Σχολές. Στόχος του συγγραφέα είναι να παράσχει τις βασικές γνώσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί ο φοιτητής για να εμβαθύνει στην Ηλεκτρομαγνητική Θεωρία (σε επίπεδο ενός προχωρημένου προπτυχιακού μαθήματος) και στην Ηλεκτροδυναμική σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
[...]

36,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το σύγγραμμα του καθηγητή Π. Ασημακόπουλου "Ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα" αποσκοπεί στην κάλυψη των διδακτικών αναγκών του εισαγωγικού μαθήματος του Ηλεκτρομαγνητισμού, όπως διδάσκεται σήμερα (συνήθως στο πρώτο έτος του προγράμματος σπουδών) στις Ελληνικές Πανεπιστημιακές και Πολυτεχνικές Σχολές. Στόχος του συγγραφέα είναι να παράσχει τις βασικές γνώσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί ο φοιτητής για να εμβαθύνει στην Ηλεκτρομαγνητική Θεωρία (σε επίπεδο ενός προχωρημένου προπτυχιακού μαθήματος) και στην Ηλεκτροδυναμική σε μεταπτυχιακό επίπεδο. [...]
Publications Date: 
2005
Book pages: 
718
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Ιωάννινα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Το 1958 αποφοίτησε απο το Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων και τον επόμενο χρόνο άρχισε τις Πανεπιστημιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Brandeis των ΗΠΑ, απ' όπου το 1961 έλαβε το πτυχίο Bachelor στη Φυσική. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, απ' όπου έλαβε διαδοχικά τα διπλώματα D.I.C. (Imperial College of Science and Technology) στη Μαθηματική Φυσική, Master of Science (Rutgers University) και Ph.D. (Thomas Jefferson Universnity) στην Πυρηνική Φυσική. Από το 1965 έως το 1976 εργάστηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Επιταχυντών του Κ.Π.Ε. "Δημόκριτος". Το 1976 εξελέγη τακτικός καθηγητής του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Το συγγραφικό του έργο περιαλμάνει περισσότερα από εβδομήντα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά συγγράμματα και μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Ζει, με την οικογένειά του, μόνιμα στην Πεδινή Ιωαννίνων.

Publications Date: 
2005
Book pages: 
718
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Ιωάννινα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο