Product

Ημερολόγιο της αγάπης

Product

Ημερολόγιο της "Αργώς" και του "Δαιμονίου"

Ημερολόγιο της Αντίστασης, 1941-1945

Κωδικός:
198750
Description: 

Τέλος της δεκαετίας του '50 με αρχές της του '6ο (περασμένος αιώνας) με νωπές και ζωηρές ακόμα τις αναμνήσεις από τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τότε που οι παγκόσμιοι διθύραμβοι για τους αγώνες της μικρής χώρας μας κατά των "δυνάμεων του σκότους" και οι θυσίες του λαού μας -το ολοκαύτωμα του ουσιαστικά- αποτελούσαν συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά και...

9,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τέλος της δεκαετίας του '50 με αρχές της του '6ο (περασμένος αιώνας) με νωπές και ζωηρές ακόμα τις αναμνήσεις από τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε που οι παγκόσμιοι διθύραμβοι για τους αγώνες της μικρής χώρας μας κατά των "δυνάμεων του σκότους" και οι θυσίες του λαού μας -το ολοκαύτωμα του ουσιαστικά- αποτελούσαν συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά και... Τότε που αμέσως μετά το πέρασμα της λαίλαπας ακολούθησε η ψυχρολουσία με την επιβολή, σε παγκόσμια κλίμακα του "Δίκαιου των ισχυροτέρων" ως αποτέλεσμα συμβιβασμών για την εξυπηρέτηση συμφερόντων... Τότε, ίσως, μπορεί και ως αντίδραση στο κλίμα αυτό που βρέθηκα, να πήρα την απόφαση να αναζητήσω και να διαβάσω βιβλία που αναφέρονταν στην αντί­σταση του λαού μας κατά των καταχτητών στα χρόνια της κατοχής. Έτσι δια­πίστωσα το μεγαλείο του αγώνα αυτού. Πολλές φορές με γύριζε πίσω στα μαθητικά θρανία, όταν μαθητούδια κρεμόμαστε από τα χείλια του καθηγητή μας σαν αναφερόταν στα γεγονότα του άλλου ξεσηκωμού του έθνους... Η συλλογή των βιβλίων αυτών πλούτιζε γρήγορα. Τα γεγονότα ήταν πολλά και σημαντικά. Διερωτήθηκα: Μήπως σε καθεμία μέρα του ημερολογιακού έτους αντιστοιχεί τουλάχιστον ένα επεισόδιο της Αντίστασης; Το ερεύνησα. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Πάνω από 1.500 βρέθηκαν συνολικά στο χρονικό διάστημα της κατοχής. Το επόμενο βήμα; Η καταγραφή τους.
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
960-446-229-6
Book pages: 
416
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
960-446-229-6
Book pages: 
416
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο