Product

Θεμέλιο της ψυχιατρικής ο συναισθηματικός δεσμός θεραπευτή-θεραπευόμενου

Product

Θεμέλιον

Θεμελιοκρατία

Κωδικός:
133358
Description: 

"... διότι πλέον, με τις μορφές που λαμβάνει, η θεμελιοκρατία κυβερνά κράτη και λαούς σ' όλο τον κόσμο και επηρεάζει τη διεθνή πολιτική. Το πόνημα αυτό είναι μία προσπάθεια εισαγωγής στη μελέτη του ακανθώδους και πολύπλοκου αυτού προβλήματος. Η εισαγωγή αυτή στη μελέτη της θεμελιοκρατίας στη θρησκεία γίνεται από τρία κεφάλαια: Στο πρώτο, αναζητούνται οι ρίζες προελεύσεως της θεμελιοκρατίας στον Χριστιανισμό, ιδίως στον προτεσταντισμό των ΗΠΑ, διότι απ’ εκεί προέρχεται, και στον Καθολικισμό, κατόπιν στο Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και τον Ινδουισμό.

13,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"... διότι πλέον, με τις μορφές που λαμβάνει, η θεμελιοκρατία κυβερνά κράτη και λαούς σ' όλο τον κόσμο και επηρεάζει τη διεθνή πολιτική. Το πόνημα αυτό είναι μία προσπάθεια εισαγωγής στη μελέτη του ακανθώδους και πολύπλοκου αυτού προβλήματος. Η εισαγωγή αυτή στη μελέτη της θεμελιοκρατίας στη θρησκεία γίνεται από τρία κεφάλαια: Στο πρώτο, αναζητούνται οι ρίζες προελεύσεως της θεμελιοκρατίας στον Χριστιανισμό, ιδίως στον προτεσταντισμό των ΗΠΑ, διότι απ’ εκεί προέρχεται, και στον Καθολικισμό, κατόπιν στο Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και τον Ινδουισμό. Στο δεύτερο κεφάλαιο ερευνώνται τα κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου αυτού, όπως κωδικοποιήθηκαν από μία μεγάλη έρευνα επί του πολυσύνθετου αυτού κοινωνικοθρησκευτικού και πολιτικού διεθνούς προβλήματος, και το τρίτο κεφάλαιο ερευνά τις σχέσεις της θεμελιοκρατίας με την πολιτική. Των κεφαλαίων αυτών προτάσσεται μία εισαγωγή που αποβλέπει στην εξοικείωση των μελετητών με την προβληματική του έργου αυτού."
Subtitle: 
Ο πολιτικός και θρησκευτικός φονταμενταλισμός
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-08-0426-5
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Γ. Πάτελος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1961 σε σχολεία της εκεί ελληνικής κοινότητας (Τοσίτσεια Δημοτική Σχολή και Αβερώφειο Γυμνάσιο). Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (1965) και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στις ιστορικές επιστήμες και τη φιλοσοφία από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain.
Εργάστηκε στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας ως ερευνητής, στο Πανεπιστήμιο της Louvain ως βοηθός διδασκαλίας και στη Γενεύη ως λέκτορας του Ινστιτούτου Οικουμενικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γενεύης και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Ασχολείται με θέματα σχετικά με τη θέση του Ισλάμ στις διεθνείς σχέσεις και τον διάλογο μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συμπόσια και συνέδρια ενώ βιβλία του έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα. Διδάσκει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Subtitle: 
Ο πολιτικός και θρησκευτικός φονταμενταλισμός
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-08-0426-5
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο