Product

Θεραπεία με κρυστάλλους και πολύτιμους λίθους

Product

Θεραπεία με τη βοήθεια των αγγέλων

Θεραπεία με ραδιοφάρμακα

Κωδικός:
127178
Description: 

Η θεραπεία με ραδιοφάρμακα είναι μια μορφή εκλεκτικής ακτινοθεραπείας που δίνει τη δυνατότητα της θεραπευτικής χρήσης των ραδιοϊσοτόπων για μια βλάβη με ταυτόχρονα ελάχιστη ακτινική επιβάρυνση των πέριξ ιστών.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η θεραπεία με ραδιοφάρμακα είναι μια μορφή εκλεκτικής ακτινοθεραπείας που δίνει τη δυνατότητα της θεραπευτικής χρήσης των ραδιοϊσοτόπων για μια βλάβη με ταυτόχρονα ελάχιστη ακτινική επιβάρυνση των πέριξ ιστών. Το 1940 έγινε η πρώτη θεραπευτική προσέγγιση με ραδιοϊσότοπα με την αποτελεσματική χρήση του 131Ι για θυρεοειδικά νοσήματα και ιδιαίτερα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς. Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται αλματώδης πρόοδος των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της φαρμακολογίας και της μοριακής βιολογίας. Η γνώση όλων των ανωτέρω συνέβαλε σημαντικά στην εξάπλωση της θεραπευτικής χρήσης των ραδιοϊσοτόπων στην Ιατρική. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε πυρηνικούς ιατρούς και σε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, σε ακτινοφυσικούς, σε τεχνολόγους και νοσηλευτές που θα στελεχώσουν και θα παρακολουθήσουν τις ομάδες θεραπείας. Με την ευχή να βοηθήσει στην καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-724-0
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λήδα Γώγου σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή. Στο τέλος της ειδικότητάς της εργάστηκε για 4 χρόνια σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στη Γαλλία (Πανεπιστήμια Paris VI και Paris VII) και δίδαξε Πυρηνική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Dijon. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξά".
Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ως σήμερα έχει τακτική συνεργασία με πανεπιστημιακές κλινικές στη Λιέγη και τις Βρυξέλλες σε τομείς παρακολούθησης νέων θεραπειών με σύγχρονες τεχνολογίες.
Από το 1994 είναι καθηγήτρια στο τμήμα Ραδιολογίας-Ακτινολογίας του ΤΕΙ Αθηνών και εργάζεται σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες του ιδιωτικού τομέα. Είναι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-724-0
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο