Product

Θρησκείες

Product

Θρησκείες και δόγματα

Θρησκείες - Ιεροί τόποι

Κωδικός:
171303
Description: 

Ο Άνθρωπος, μαστιζόμενος από την υπαρξιακή αγωνία για τον αναπόφευκτο θάνατο, ατενίζοντας το άγνωστο γι' αυτόν μέλλον, όντας στο έλεος του απροσδόκητου ή της μοίρας, όπως και αν αυτό λέγεται, στρέφεται προς τον Θεό αναζητώντας βοήθεια, εκλιπαρώντας για το θαύμα.

Οι διάφορες θρησκείες απανταχού της γης βοηθούν στην αναζήτηση του "θείου". Οι δρόμοι που οδηγούν στην αναγνώριση του αόρατου κόσμου, στην υπέρβαση, είναι αυτοί της ευλάβειας, της προσευχής, της προσφοράς, της τελετουργίας, γενικά της λατρείας.

16,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Άνθρωπος, μαστιζόμενος από την υπαρξιακή αγωνία για τον αναπόφευκτο θάνατο, ατενίζοντας το άγνωστο γι' αυτόν μέλλον, όντας στο έλεος του απροσδόκητου ή της μοίρας, όπως και αν αυτό λέγεται, στρέφεται προς τον Θεό αναζητώντας βοήθεια, εκλιπαρώντας για το θαύμα. Οι διάφορες θρησκείες απανταχού της γης βοηθούν στην αναζήτηση του "θείου". Οι δρόμοι που οδηγούν στην αναγνώριση του αόρατου κόσμου, στην υπέρβαση, είναι αυτοί της ευλάβειας, της προσευχής, της προσφοράς, της τελετουργίας, γενικά της λατρείας. Διά μέσου των αιώνων, μέσα από την αέναη λατρευτική πορεία, ο άνθρωπος ξεχώρισε, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν Τόποι Ιεροί, θαυματουργοί, με ιστορία καθαγιασμένη από θεούς, αγίους, προφήτες, ακόμα και από είδωλα ή θεόσταλτους συμβολισμούς. Προς τους ιερούς αυτούς τόπους, ο άνθρωπος εσαεί θα πορεύεται προσκυνητής. Ελένη Β. Πίππα
Subtitle: 
Μελέτη
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-08-0560-1
Book pages: 
409
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Μελέτη
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-08-0560-1
Book pages: 
409
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο