Product

Ιάσων ο πρώτος Αργοναύτης

Product

Ιατρικά lasers

Ιατρείον ασμάτων

Κωδικός:
102595
Description: 

Κάθε Τετάρτη τρία χρόνια τώρα, τα μεσάνυχτα, η Στέλλα Βλαχογιάννη γράφει και αφηγείται η ίδια, μέσω του ραδιοφώνου, μικρές ιστορίες από την προσωπική της μυθολογία, συνομιλώντας με ελληνικά τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο για λόγους συγκίνησης, ιστορίας και περιεχομένου.
Το "Ιατρείο ασμάτων" παραμένει μια από τις ελάχιστες εκπομπές λόγου και άποψης στο ελληνικό ραδιόφωνο, σε μια εποχή που ο λόγος δεν βρίσκει πια -παρά σπάνια- φιλόξενη στέγη στα ελληνικά ραδιοκύματα .

14,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κάθε Τετάρτη τρία χρόνια τώρα, τα μεσάνυχτα, η Στέλλα Βλαχογιάννη γράφει και αφηγείται η ίδια, μέσω του ραδιοφώνου, μικρές ιστορίες από την προσωπική της μυθολογία, συνομιλώντας με ελληνικά τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο για λόγους συγκίνησης, ιστορίας και περιεχομένου. Το "Ιατρείο ασμάτων" παραμένει μια από τις ελάχιστες εκπομπές λόγου και άποψης στο ελληνικό ραδιόφωνο, σε μια εποχή που ο λόγος δεν βρίσκει πια -παρά σπάνια- φιλόξενη στέγη στα ελληνικά ραδιοκύματα . Η "Μικρή 'Aρκτος" συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο τα κείμενα - ιστορίες της Στέλλας Βλαχογιάννη από την τρίχρονη ραδιοφωνική της θητεία και τα παρουσιάζει ως αυτοτελή έκδοση, με τίτλο "Ιατρείο ασμάτων- αποσπάσματα ραδιοφωνικού λόγου". Στο βιβλίο πλέον, τα κείμενα χωρίς τη συνοδεία των τραγουδιών αποκτούν τη δική τους αυτόνομη υπόσταση, χάρη στην αναγνωρίσιμη γραφή και ύφος της Στέλλας Βλαχογιάννη, χάρη στην ποιητική τους δύναμη αλλά κυρίως γιατί αποτελούν απόσταγμα ειλικρινούς ζωής και άποψης, αυθεντικά διατυπωμένης.
Subtitle: 
Αποσπάσματα ραδιοφωνικού λόγου από την ομώνυμη εκπομπή που μεταδίδεται από το Β΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8104-11-4
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Στέλλα Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957 και μεγάλωσε στο Μαρούσι και στο Ναύπλιο. Ξεκίνησε να γράφει άρθρα και συνεντεύξεις στα Επίκαιρα, και εργάστηκε εκεί ως το κλείσιμο του περιοδικού το 1983. Έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά (Μουσική, Δίφωνο, ΒΗΜΑgazino, hridanos.gr, Μετρονόμος κ.ά) ως συντάκτης και αρχισυντάκτης υπογράφοντας δεκάδες άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές για το ελληνικό τραγούδι. Από το 2002, παρουσίαζε τα μεσάνυχτα κάθε Τετάρτης την ωριαία εκπομπή λόγου, "Ιατρείον Ασμάτων", στο Δεύτερο Πρόγραμμα, 103,7 με τον υπότιτλο: "Μια ώρα μουσικής ψυχικής διαταραχής". Η εκπομπή έπειτα από μια διακοπή το 2011, ξεκίνησε ξανά στις αρχές του 2013 για να διακοπεί -όπως και ολόκληρο το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ- τον Ιούνιο του 2013.
Η πρώτη της ποιητική συλλογή, "Η θλίψη του σώματος" εκδόθηκε το 2003 (Μικρή Άρκτος), ενώ το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο "Ιατρείον Ασμάτων-αποσπάσματα ραδιοφωνικού λόγου" (Μικρή Άρκτος),"Με λένε θάνατο" ήταν η δεύτερη ποιητική της συλλογή (Μετρονόμος, 2010). Παράλληλα, το θεατρικό της έργο "Μην παίζεις με τα χώματα" (''ένα έργο αυστηρώς ακατάλληλο για ευτυχισμένους και απροβλημάτιστους ανθρώπους'') ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία την άνοιξη του 2010 στο θέατρο "Βασιλάκου" και συνέχισε την επόμενη σεζόν στο θέατρο "Studio Μαυρομιχάλη" ενώ ταξίδεψε και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Subtitle: 
Αποσπάσματα ραδιοφωνικού λόγου από την ομώνυμη εκπομπή που μεταδίδεται από το Β΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8104-11-4
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο