Product

Ιδού βαδίζω προς Θείαν Κοινωνίαν!

Product

Ιδού η φύτρα

Ιδού η Ρόδος

Κωδικός:
102792
Description: 

Το δοκίμιο τούτο βασίζεται σε δυο υποθέσεις εργασίας. Πρώτον, ότι ζούμε πράγματι στην εποχή της γνώσης, όπου ο πλούτος, οικονομικός κι ευρύτερος κοινωνικός, προϋποθέτει κατοχή και παραγωγή γνώσης. Και δεύτερον, ότι η ελληνική εκπαίδευση, κι ιδιαίτερα η τρίτη της βαθμίδα, το βασικότερο, ίσως, θεσμοθετημένο σύστημα παραγωγής και μετάδοσης της γνώσης που ως χώρα διαθέτουμε, βρίσκεται πράγματι και παρά τις όποιες γοητευτικές εξαιρέσεις, σε μια μακράς διαρκείας και δομικού χαρακτήρα χειμερία νάρκη.

5,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το δοκίμιο τούτο βασίζεται σε δυο υποθέσεις εργασίας. Πρώτον, ότι ζούμε πράγματι στην εποχή της γνώσης, όπου ο πλούτος, οικονομικός κι ευρύτερος κοινωνικός, προϋποθέτει κατοχή και παραγωγή γνώσης. Και δεύτερον, ότι η ελληνική εκπαίδευση, κι ιδιαίτερα η τρίτη της βαθμίδα, το βασικότερο, ίσως, θεσμοθετημένο σύστημα παραγωγής και μετάδοσης της γνώσης που ως χώρα διαθέτουμε, βρίσκεται πράγματι και παρά τις όποιες γοητευτικές εξαιρέσεις, σε μια μακράς διαρκείας και δομικού χαρακτήρα χειμερία νάρκη. Γράφτηκε για όσους αναγνωρίζουν αυτές τις δυο πραγματικότητες, προβληματίζονται για τους λόγους που βρισκόμαστε εδώ όπου βρισκόμαστε, κι αντιλαμβάνονται τι θα σήμαινε να βγούμε απ' το τούνελ, ν' αντιμετωπίσουμε την κρίση, να διορθώσουμε, ίσως και να ξαναεφεύρουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως ουσιαστικό μηχανισμό γνώσης. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Δοκίμια και διηγήματα για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1802-3
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Σακκάς είναι καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης και στέλεχος του ΕΜΤΤU (East Med Technology Transfer Unit- www.emttu.org). Συμμετέχει, ως Έλληνας εκπρόσωπος, σε ευρωπαϊκά δίκτυα και συνεργάζεται με επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τακτικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων.

Subtitle: 
Δοκίμια και διηγήματα για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1802-3
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο