Product

Ιερές τελετές και αρχαία τέχνη

Product

Ιερή αστρονομία

Ιερή αρχιτεκτονική

Κωδικός:
80000
Manufacturer: 
Description: 

Μια διεισδυτική και ανατρεπτική έρευνα, βασισμένη στην Αρχιτεκτονική αλλά και τη Γεωμετρία, τον Προσανατολισμό και τη Διάταξη των Ναών και Ιερών του Ελληνισμού.
Ο ρόλος των Ιερατείων, οι Πύλες των Θνητών και των Θεών, ο άξονας των Μυστηρίων και της Ιεράς Οδού, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγας Κωνσταντίνος...
Ένας εντυπωσιακός όγκος πληροφοριών και ρηξικέλευθων συνδέσεων που ρίχνουν άπλετο φως στη σύγχρονη πολιτικοθρησκευτική πραγματικότητα.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Μια διεισδυτική και ανατρεπτική έρευνα, βασισμένη στην Αρχιτεκτονική αλλά και τη Γεωμετρία, τον Προσανατολισμό και τη Διάταξη των Ναών και Ιερών του Ελληνισμού. Ο ρόλος των Ιερατείων, οι Πύλες των Θνητών και των Θεών, ο άξονας των Μυστηρίων και της Ιεράς Οδού, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγας Κωνσταντίνος... Ένας εντυπωσιακός όγκος πληροφοριών και ρηξικέλευθων συνδέσεων που ρίχνουν άπλετο φως στη σύγχρονη πολιτικοθρησκευτική πραγματικότητα.
Subtitle: 
Χθόνια και ουράνια
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8317-01-0
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
24χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Β. Μπαλτογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 από πατέρα Ηπειρώτη και μητέρα Ανδριώτισσα.
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Ρώμη και πήρε μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής (Margutta - San Luca - Artecom - Palazzo Delle Esposizioni κ.α.).
Γύρισε στην Αθήνα το 1970, ασχολήθηκε με την αρχιτεκτονική ως ελεύθερος επαγγελματίας και, ταυτόχρονα, ως υπάλληλος διαδοχικά στο Πεντάγωνο, στο Πολυτεχνείο και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών.
Σήμερα, παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες ασχολείται και με την έρευνα πάνω στην Ιστορία της Τέχνης.
Ο Γεώργιος Μπαλτογιάννης είναι ο συγγραφέας των βιβλίων: "Η Αποκάλυψη του Διονύσου" και "Η Ακρόπολη μέσα από τα γαλανά μάτια της θεάς Αθηνάς". "Η ιερή αρχιτεκτονική" είναι το τρίτο του βιβλίο.

Subtitle: 
Χθόνια και ουράνια
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8317-01-0
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
24χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο