Product

Ιεραί Ακολουθίαι Μεγάλης Εβδομάδος και δωδεκαημέρου

Product

Ιεραποστολή και διαθρησκειακός διάλογος στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά τη Β' Σύνοδο του Βατικανού (1962-1965)

Ιεραποστολή

Κωδικός:
126593
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο μελετώνται και περιγράφονται με απλότητα τα βήματα με τα οποία η χριστιανική πίστη βγήκε από τη στενή κοιτίδα του ιουδαϊσμού και απλώθηκε στην ελληνορωμαϊκή οικουμένη. Πώς έγινε η συνάντηση αυτή ελληνισμού και χριστιανισμού, ποια ήταν η αλληλεπίδραση των δύο πολιτισμών; Ποιες αλλαγές έγιναν στην κοινωνική οργάνωση, στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον;
Η σπουδή αφορά και μεταγενέστερα χρόνια. Γεωγραφικά τα όρια εκτείνονται προς βορράν ως τις πολικές περιοχές, δυτικά στην κεντρική Ευρώπη, ανατολικά μέσα από τη μαγευτική Σιβηρία ως την Αλάσκα.

18,15 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο μελετώνται και περιγράφονται με απλότητα τα βήματα με τα οποία η χριστιανική πίστη βγήκε από τη στενή κοιτίδα του ιουδαϊσμού και απλώθηκε στην ελληνορωμαϊκή οικουμένη. Πώς έγινε η συνάντηση αυτή ελληνισμού και χριστιανισμού, ποια ήταν η αλληλεπίδραση των δύο πολιτισμών; Ποιες αλλαγές έγιναν στην κοινωνική οργάνωση, στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον; Η σπουδή αφορά και μεταγενέστερα χρόνια. Γεωγραφικά τα όρια εκτείνονται προς βορράν ως τις πολικές περιοχές, δυτικά στην κεντρική Ευρώπη, ανατολικά μέσα από τη μαγευτική Σιβηρία ως την Αλάσκα. Η ιεραποστολή, ως διάδοση του χριστιανισμού, έφερε μια νέα διάσταση στη ζωή του κόσμου. Τόνισε τη μοναδική σημασία του ανθρώπου ως ενιαίας σύνθεσης πνεύματος και ύλης. Συνέβαλε στην ανθρώπινη επικοινωνία, αν και συχνά κατηγορείται για φοβερά λάθη και εκμετάλλευση των λαών, κυρίως όταν συνδέθηκε με τη δυτική αποικιοκρατική εξάπλωση. Ο συγγραφέας αποτιμάει κριτικά τα θέματα σε ένα βιβλίο καθοριστικής σημασίας για το θέμα της ιεραποστολής.
Subtitle: 
Μεθόριος χριστιανισμού και ελληνισμού
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8252-73-3
Book pages: 
326
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ηλίας Βουλγαράκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1927. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, στο Munster της Γερμανίας και στη Lille της Γαλλίας, όπου πήρε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνιολογία και τα Παιδαγωγικά. Ειδικεύθηκε στην Ιεραποστολική ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ελληνική θεολογική σκέψη. Ως καθηγητής αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας διακόνησε την επιστημονική έρευνα και τη ζωντανή θεολογία μέχρι τέλους. Οι έρευνές του στο χώρο της βυζαντινής και ιδιαίτερα πατερικής γραμματείας είναι μοναδικές σε βάθος, έκταση και πρωτοτυπία. Ο Ηλίας Βουλγαράκης απεδήμησε στις 9/11/1999.

Subtitle: 
Μεθόριος χριστιανισμού και ελληνισμού
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8252-73-3
Book pages: 
326
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο