Product

Ιστορία και πολιτισμός των Ελλήνων της διασποράς

Product

Ιστορία και ρεμπέτικο

Ιστορία και πολιτισμός των Κυκλάδων

Κωδικός:
67708
Description: 

Μια παρέα από χαρακτήρες αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο της Ιστορίας και να ζωντανέψει, με χιουμοριστικό τρόπο, την ιστορία των Κυκλάδων από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα.
Μυθολογία και ιστορικά τεκμήρια, πρόσωπα και πράγματα, σεισμοί και καταποντισμοί, μάχες και ναυμαχίες, εισβολές και επαναστάσεις, κατακτητικοί πόλεμοι και αντιστάσεις, τέχνη και πολιτισμός, συνήθειες και παραδόσεις στο πέρασμα των αιώνων.

8,29 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια παρέα από χαρακτήρες αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο της Ιστορίας και να ζωντανέψει, με χιουμοριστικό τρόπο, την ιστορία των Κυκλάδων από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα. Μυθολογία και ιστορικά τεκμήρια, πρόσωπα και πράγματα, σεισμοί και καταποντισμοί, μάχες και ναυμαχίες, εισβολές και επαναστάσεις, κατακτητικοί πόλεμοι και αντιστάσεις, τέχνη και πολιτισμός, συνήθειες και παραδόσεις στο πέρασμα των αιώνων. Η ιστορία των Κυκλάδων από τους πρώτους νεολιθικούς οικισμούς στις πρώτες πρώτες πόλεις του πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού, από τα αρχαϊκά στα κλασικά χρόνια, από την κυριαρχία της μακεδονικής δυναστείας στη ρωμαϊκή κατάκτηση, από τα βυζαντινά χρόνια στη βενετοκρατία και από την τουρκική κατάκτηση στην απελευθέρωση. Τα Κυκλαδονήσια, οι Ωκεανίδες που χορεύουν στα κύματα του Αιγαίου, λουσμένα στο φως και στον άνεμο, τα νησιά των πειρατών και των ναυτικών, ανοίγουν τα ιστορικά λιμάνια τους στους νεαρούς επισκέπτες.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0319-0
Book pages: 
87
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0319-0
Book pages: 
87
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο