Product

Ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών στον ελληνικό χώρο 17ος-19ος αι.

Product

Ιστορία κοινωνικής πολιτικής

Ιστορία και ψευδαίσθηση στην πολιτική

Κωδικός:
73716
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο διακεκριμένος πολιτικός φιλόσοφος Raymond Geuss εξετάζει κριτικά κάποιες από τις πιο διαδεδομένες και σημαντικές αντιλήψεις στη σύγχρονη πολιτική των προηγμένων δυτικών κοινωνιών. Σε μια σειρά κεφαλαίων εννοιολογικής ανάλυσης, ο Geuss πραγματεύεται το κράτος, την αυθεντία, τη βία και τον καταναγκασμό, καθώς και τις έννοιες της νομιμότητας, του φιλελευθερισμού, της ανεκτικότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

14,86 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο διακεκριμένος πολιτικός φιλόσοφος Raymond Geuss εξετάζει κριτικά κάποιες από τις πιο διαδεδομένες και σημαντικές αντιλήψεις στη σύγχρονη πολιτική των προηγμένων δυτικών κοινωνιών. Σε μια σειρά κεφαλαίων εννοιολογικής ανάλυσης, ο Geuss πραγματεύεται το κράτος, την αυθεντία, τη βία και τον καταναγκασμό, καθώς και τις έννοιες της νομιμότητας, του φιλελευθερισμού, της ανεκτικότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Υποστηρίζει ότι το φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος, το οποίο δεσμεύεται να προασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελεί μια ιστορικά ενδεχομενική συζυγία ετερόκλητων στοιχείων που δεν συγκροτούν ένα συνεκτικό σύστημα. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα επιχειρήματα του Geuss είναι ότι ο λόγος περί δικαιωμάτων έχει νόημα μόνο εν σχέσει προς ένα μηχανισμό επιβολής τους και, κατά συνέπεια, η έννοια ενός «ανθρώπινου δικαιώματος», όπως χρησιμοποιείται κοινώς στη σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία, είναι συγκεχυμένη. Το βιβλίο είναι μια εμβριθής και περιεκτική πραγματεία για τη σύγχρονη πολιτική θεωρία, γραμμένη με διαυγές πνεύμα σκεπτικισμού και ευσυνειδησίας.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-621-0
Book pages: 
265
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Raymond Geuss διδάσκει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία και υπήρξε διευθυντής της σειράς «Cambridge Texts in the History of Political Thought» από τότε που εγκαινιάστηκε. Είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων: The Idea of Critical Theory (1981), Morality, Culture and History (1999) και Public Goods, Private Goods (2001).

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-621-0
Book pages: 
265
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο