Product

Ιστορία μιας δημοκρατίας

Product

Ιστορία μιας λέξης

Ιστορία μιας ζωής

Κωδικός:
118904
Description: 

"Τούτες οι σελίδες είναι η περιγραφή μιας πάλης, για να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση του Κάφκα. Και σε αυτή την πάλη παίρνουν μέρος όλες οι συνιστώσες της ψυχής: η ανάμνηση του σπιτιού και των γονιών, η διάφανη βουκολική ομορφιά των Καρπαθίων, οι παππούδες μου και τα πολυάριθμα φώτα που έλουζαν τότε την ψυχή μου. Έπειτα, ο πόλεμος, η καταστροφή που έφερε μαζί του και τα σημάδια που άφησε. Και, τέλος, τα χρόνια στο Ισραήλ: η δούλεψη της γης, η αναζήτηση γλώσσας, οι νεανικές ανησυχίες, το πανεπιστήμιο και η γραφή.

14,54 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Τούτες οι σελίδες είναι η περιγραφή μιας πάλης, για να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση του Κάφκα. Και σε αυτή την πάλη παίρνουν μέρος όλες οι συνιστώσες της ψυχής: η ανάμνηση του σπιτιού και των γονιών, η διάφανη βουκολική ομορφιά των Καρπαθίων, οι παππούδες μου και τα πολυάριθμα φώτα που έλουζαν τότε την ψυχή μου. Έπειτα, ο πόλεμος, η καταστροφή που έφερε μαζί του και τα σημάδια που άφησε. Και, τέλος, τα χρόνια στο Ισραήλ: η δούλεψη της γης, η αναζήτηση γλώσσας, οι νεανικές ανησυχίες, το πανεπιστήμιο και η γραφή. Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια σύνοψη, παρά μάλλον μια προσπάθεια (απεγνωσμένη, αν θέλετε) να ενώσω τα διάφορα κομμάτια της ζωής μου και να τα επανασυνδέσω με την πηγή της ύπαρξης μου. Ο αναγνώστης ας μην αναζητήσει σε τούτη την ιστορία μιας ζωής χρονολογική σειρά και ακρίβεια. Πρόκειται για διάφορους τόπους της ζωής μου, που δέθηκαν μεταξύ τους στη μνήμη, που είναι ζωντανοί και πάλλονται. Πολλά χάθηκαν και πολλά τα διέβρωσε η λήθη. Ό,τι απόμεινε, στην αρχή φάνηκε ελάχιστο, ωστόσο όταν έβαλα το ένα κομμάτι πλάι στο άλλο, είδα πως με τα χρόνια δεν είχαν αποκτήσει μονάχα συνοχή, μα και κάποιο νόημα". Α. Α.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-05-1297-3
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άαρον Άπελφελντ γεννήθηκε το 1932 στην πόλη Τσέρνοβιτς της τότε αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, μετέπειτα Ρουμανίας και σημερινής Ρωσίας, από γονείς Εβραίους. Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σε ηλικία οκτώ ετών, είδε να δολοφονείται η μητέρα του από τους Ναζί και έπειτα εγκλείστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για δύο μήνες. Μετά την απόδρασή του περιπλανήθηκε για δύο χρόνια στα δάση της Ουκρανίας. Το 1944, όταν ο πόλεμος είχε λήξει, διέσχισε τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία, για να καταλήξει στην Ιταλία, όπου έζησε για αρκετούς μήνες σε ένα στρατόπεδο εκτοπισμένων. Τελικός προορισμός του ήταν το Ισραήλ, και έκτοτε ζούσε στην Ιερουσαλήμ. Συγγραφέας διεθνούς φήμης, εκδίδει το πρώτο του μυθιστόρημα ("Καπνός") το 1962. Ακολούθησαν τριάντα και πλέον βιβλία, διηγήματα και μυθιστορήματα. Από τις εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του "Ιστορία μιας ζωής", "Μπαντενχάιμ 1939" και "Απρόσμενη αγάπη", όλα σε μετάφραση της Μάγκυς Κοέν.
Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια, στις 4 Ιανουαρίου 2018.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-05-1297-3
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο