Product

Ιστορία της εκπαίδευσης στην αρχαιότητα

Product

Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα

Ιστορία της Ελευσίνας: Από τη βυζαντινή περίοδο μέχρι σήμερα

Κωδικός:
115277
Product Categories: 
Description: 

Η "Ιστορία της Ελευσίνας από τη βυζαντινή περίοδο μέχρι σήμερα" απευθύνεται στον αναγνώστη που θέλει να γνωρίσει τους σημαντικότερος σταθμούς της εξέλιξής της, τα κυριότερα γεγονότα που τη μετέβαλαν, όπως το είχε προβλέψει λόγιος του περασμένου αιώνα, "από χωρίον αλιέων εις σφύζουσαν βιομηχανικήν πόλιν".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η "Ιστορία της Ελευσίνας από τη βυζαντινή περίοδο μέχρι σήμερα" απευθύνεται στον αναγνώστη που θέλει να γνωρίσει τους σημαντικότερος σταθμούς της εξέλιξής της, τα κυριότερα γεγονότα που τη μετέβαλαν, όπως το είχε προβλέψει λόγιος του περασμένου αιώνα, "από χωρίον αλιέων εις σφύζουσαν βιομηχανικήν πόλιν". Σκοπός μου ήταν να δώσω το ιστορικό περίγραμμα, που θα αποτελέσει αφετηρία για άλλες εργασίες ειδικότερες, και θα ονόμαζα το βιβλίο αυτό "Χρονικό της Ελευσίνας", αν ο τίτλος δεν είχε χρησιμοποιηθεί παλιότερα από τον Αριστείδη Μεθενίτη, που το έργο του σε αρκετές στιγμές της έρευνά μου στάθηκε χρήσιμο βοήθημα. Νομίζω ότι τα νέα στοιχεία που συγκέντρωσα φωτίζουν σκοτεινές περιόδους και συμπληρώνουν κενά -στο βαθμό που ήταν δυνατό-, και ελπίζω ότι η προσπάθειά μου θα δημιουργήσει σε νέους επιστήμονες, ειδικούς στην κοινωνική και οικονομική ιστορία του τόπου, ερεθίσματα για τη σύνταξη επί μέρους μελετών. Είμαι βέβαιος ότι ο Δήμος Ελευσίνος, που χωρίς τη συμπαράστασή του δεν θα ήταν δυνατή η συγγραφή και η έκδοση αυτού του έργου, πρόθυμα θα ενισχύσει και άλλες προσπάθειες για τη διερεύνηση και την ερμηνεία κοινωνικών φαινομένων που χαρακτηρίζουν την πόλη, ιδιαίτερα στα τελευταία εβδομήντα χρόνια. (απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Publications Date: 
2005
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Σφυρόερας, ήταν ιστορικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε το 1921 στην Απείρανθο της Νάξου. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1946 πήρε το πτυχίο του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής, της οποίας αναγορεύτηκε διδάκτορας τον Ιούνιο του 1965. Υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση το διάστημα 1950-1956, οπότε διορίστηκε συντάκτης του Κέντρου Έρευνας Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού (πρώην Μεσαιωνικού Αρχείου) της Ακαδημίας Αθηνών. Πραγματοποίησε επιστημονικές αποστολές στο Άγιο Όρος, στα Μετέωρα και στις Κυκλάδες. Σύμβουλος της Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών επί του Νεωτέρου Ελληνισμού και του Ομίλου Μελέτης Ελληνικού Διαφωτισμού, μέλος της Γλωσσικής Εταιρείας, της Λαογραφικής Εταιρείας, της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Βιβλιογραφικής Εταιρείας και άλλων επιστημονικών σωματείων.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Publications Date: 
2005
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο