Product

Ιστορία της φρενολογίας

Product

Ιστορία της φωτογραφικής αισθητικής 1839-1975

Ιστορία της Φωκίδας

Κωδικός:
89015
Manufacturer: 
Description: 

Η σημερινή Φωκίδα, εκτεινόμενη κυρίως στο έδαφος της Εσπερίας Λοκρίδας, της Δωρίδας και της Αιτωλίας, και λιγότερο στις περιοχές της αρχαίας Φωκίδας και της Οπουντίας Λοκρίδας, διεδραμάτισε λόγω της θέσεώς της στον "ομφαλό της γης", σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων σε όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σημερινή Φωκίδα, εκτεινόμενη κυρίως στο έδαφος της Εσπερίας Λοκρίδας, της Δωρίδας και της Αιτωλίας, και λιγότερο στις περιοχές της αρχαίας Φωκίδας και της Οπουντίας Λοκρίδας, διεδραμάτισε λόγω της θέσεώς της στον "ομφαλό της γης", σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων σε όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Τα ιστορικά γεγονότα και οι αγώνες του ηρωικού, του φιλελεύθερου και φιλοπρόοδου λαού της, που αγωνίστηκε για δημιουργία, επιβίωση, ειρήνευση κι εξέλιξη, έχοντας ως κέντρο του την Άμφισσα, τους Δελφούς και για πολλούς αιώνες τη Ναύπακτο, διερευνήθηκαν, μελετήθηκαν κι αναφέρονται μαζί με πολιτικά, πολιτιστικά και ποικίλα άλλα στοιχεία στις σελίδες του βιβλίου.
Subtitle: 
Αρχαίας Δωρίδας, Αιτωλίας, Εσπερίας και Οπουντίας Λοκρίδας: Προϊστορία, αρχαιότητα, ρωμαϊκά, βυζαντινά, νεότερα χρόνια
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8260-67-1
Book pages: 
573
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάσος Μ. Φιλιππόπουλος γεννήθηκε στο Τρίκορφο Δωρίδας και υπηρέτησε την ελληνική παιδεία επί 37 χρόνια (1962-1999) μέσα από συναφείς παιδαγωγικούς τομείς, καθώς και μέσα από τις συγγραφικές του εργασίες. Μετεκπαιδεύτηκε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, φοίτησε και στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. και είναι ο πρώτος δάσκαλος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο δίδαξε επί έντεκα έτη (1974-1985), εφαρμόζοντας εκπαιδευτικές καινοτομίες και αναπτύσσοντας πλούσιες δραστηριότητες στους τομείς του σχολικού συνεταιρισμού και της σχολικής ζωής, γενικά.
Ως μέλος της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών κι άλλων πολιτιστικών, πνευματικών, φυσιολατρικών, θρησκευτικών και πατριωτικών συλλόγων κι ενώσεων των Πατρών, πραγματοποιεί διαλέξεις και ομιλίες ποικίλου περιεχομένου και συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά της Ρούμελης. Είναι, επίσης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Λογοτεχνών νοτιοδυτικής Ελλάδας, στην περιοδική έκδοση της οποίας δημοσιεύει κείμενά του.
Το 1985 επιλέχτηκε Σχολικός Σύμβουλος. Για την εκπαιδευτική, συγγραφική και πολιτιστική του δράση, τιμήθηκε με βραβεία κι επαίνους από το υπουργείο Παιδείας και την Ακαδημία Αθηνών, καθώς και από πνευματικούς συλλόγους και λογοτεχνικές ενώσεις.

Subtitle: 
Αρχαίας Δωρίδας, Αιτωλίας, Εσπερίας και Οπουντίας Λοκρίδας: Προϊστορία, αρχαιότητα, ρωμαϊκά, βυζαντινά, νεότερα χρόνια
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8260-67-1
Book pages: 
573
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο