Product

Ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Product

Ιστορία της αρχαίας και μεσαιωνικής φιλοσοφίας

Ιστορία της αρχαίας Ζακύνθου

Κωδικός:
83758
Description: 

Έργο συνθετικό που περνάει από τα Ομηρικά έπη, τη μυθολογία, την προϊστορία και τις διάφορες περιόδους της στα ιστορικά χρόνια μέσα από τα κείμενα των ιστορικών Ηροδότου, Θουκυδίδη, Στράβωνα, Πολύβιου, Ξενοφώντα, Λίβιου, Διογ. Λαέρτιου, Αθήναιου, του περιηγητή Παυσανία του Αππιανού κ.ά. που καταγράφουν την ιστορία του λαού και ενός νησιού το οποίο στο πέρασμα των αιώνων, διέγραψε ως λαμπρός αστέρας ένα φωτεινό πολιτισμικό κύκλο στο στερέωμα μιας χώρας, της Ελλάδας.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Έργο συνθετικό που περνάει από τα Ομηρικά έπη, τη μυθολογία, την προϊστορία και τις διάφορες περιόδους της στα ιστορικά χρόνια μέσα από τα κείμενα των ιστορικών Ηροδότου, Θουκυδίδη, Στράβωνα, Πολύβιου, Ξενοφώντα, Λίβιου, Διογ. Λαέρτιου, Αθήναιου, του περιηγητή Παυσανία του Αππιανού κ.ά. που καταγράφουν την ιστορία του λαού και ενός νησιού το οποίο στο πέρασμα των αιώνων, διέγραψε ως λαμπρός αστέρας ένα φωτεινό πολιτισμικό κύκλο στο στερέωμα μιας χώρας, της Ελλάδας. Η Ζάκυνθος έμεινε καταγεγραμμένη στις Δέλτους της Παγκόσμιας ιστορίας με τις αποικίες της στην Κρήτη, την Πάρο και πέρα από τον Ελληνικό γεωγραφικό χώρο στην Ισπανία με την περιώνυμη Ζάκανθα και άφησε ανεξίτηλα δείγματα μεγάλου πολιτισμού.
Subtitle: 
Από το 3.000 π.Χ. έως τον 4ο μ.Χ. αιώνα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7731-53-0
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνιος Ανδρεώλας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 25 Ιουλίου 1958. Στη Ζάκυνθο τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο (1976). Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες (Bachelor) στο Πανεπιστήμιο Roosvelt του Σικάγο, στο Ιλλινόις των ΗΠΑ και αποφοίτησε με άριστα το 1982.
Στο ίδιο πανεπιστήμιο επίσης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στις διεθνείς σχέσεις (1989). Αρχικά δίδαξε στο Σικάγο και επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίδαξε στην Αθήνα.
Κατόπιν πήγε στην Αγγλία όπου ήρθε σε επαφή με πολλά πανεπιστήμια και πανεπιστημιακούς κύκλους. Στη Ζάκυνθο επέστρεψε το 1994 όπου και εργάζεται ως καθηγητής και είναι ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Επίσης είναι συνεργάτης της ΕΡΑ Ζακύνθου.

Subtitle: 
Από το 3.000 π.Χ. έως τον 4ο μ.Χ. αιώνα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7731-53-0
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο