Product

Ιστορία της πειρατείας

Product

Ιστορία της πληροφορικής

Ιστορία της περσικής αυτοκρατορίας

Κωδικός:
71521
Manufacturer: 
Description: 

Στους πρόποδες του Όρους του Ελέους, στη νοτιανατολική γωνιά της Περσίας, ο Δαρείος ο Μέγας οικοδόμησε την πρωτεύουσά του, την Περσέπολη, σύμβολο του περσικού μεγαλείου επί δύο αιώνες. Με κέντρο της εξουσίας αυτή την πόλη, η Αχαιμενιδική Αυτοκρατορία εκτεινόταν την εποχή της ακμής της από τον Νείλο και την Ελλάδα στα δυτικά ως την Ινδία στα ανατολικά. Έχοντας θέσει υπό τον έλεγχό της τις κύριες αρτηρίες που συνέδεαν την Ανατολή με τη Δύση, υπήρξε πεδίο συνάντησης των μεγαλύτερων πολιτισμών του αρχαίου κόσμου.

32,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στους πρόποδες του Όρους του Ελέους, στη νοτιανατολική γωνιά της Περσίας, ο Δαρείος ο Μέγας οικοδόμησε την πρωτεύουσά του, την Περσέπολη, σύμβολο του περσικού μεγαλείου επί δύο αιώνες. Με κέντρο της εξουσίας αυτή την πόλη, η Αχαιμενιδική Αυτοκρατορία εκτεινόταν την εποχή της ακμής της από τον Νείλο και την Ελλάδα στα δυτικά ως την Ινδία στα ανατολικά. Έχοντας θέσει υπό τον έλεγχό της τις κύριες αρτηρίες που συνέδεαν την Ανατολή με τη Δύση, υπήρξε πεδίο συνάντησης των μεγαλύτερων πολιτισμών του αρχαίου κόσμου. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η ιστορία της κρίσιμης περιόδου που ξεκινά με τον Κύρο και την επέκταση της περσικής εξουσίας προς την κατεύθυνση της Ελλάδας και τελειώνει με την πυρπόληση της Περσέπολης από τον Μεγάλο Αλέξανδρο. Ο A.T. Olmstead συγκέντρωσε άγνωστο ως τότε υλικό συνθέτοντας μια αφήγηση με θέμα τη ζωή, την ιστορία και τη σκέψη των Περσών, παρουσιασμένη για πρώτη φορά από τη δική τους οπτική γωνία και όχι από την παραδοσιακή ελληνική σκοπιά. Με την αφήγηση αυτή ο συγγραφέας μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν η επιστήμη, η λογοτεχνία, η γλώσσα και οι μύθοι της αρχαιότητας μέσα από την ανάμιξη ενός πλήθους πολιτισμών συντελώντας στη διαμόρφωση του πολιτισμού μας.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-210-406-6
Book pages: 
828
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Albert T. Olmstead ήταν καθηγητής Ανατολικής Ιστορίας στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-210-406-6
Book pages: 
828
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο