Product

Ιστορία του βιασμού

Product

Ιστορία του βορείου ελληνισμού

Ιστορία του βιβλίου

Κωδικός:
68099
Manufacturer: 
Description: 

Η ιστορία του βιβλίου (χειρόγραφου ή έντυπου) αποτελεί έναν από τους πολλά υποσχόμενους κλάδους που μελετώνται από τους σύγχρονους Γάλλους ιστορικούς. Υπερβαίνοντας τα στενά πλαίσια της καθιερωμένης χρονολόγησης, θεωρείται μια "διεπιστημονική επιστήμη", καθώς αφορά τον τομέα της ιστορίας της λογοτεχνίας αλλά και της οικονομικής, τεχνικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής ιστορίας.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η ιστορία του βιβλίου (χειρόγραφου ή έντυπου) αποτελεί έναν από τους πολλά υποσχόμενους κλάδους που μελετώνται από τους σύγχρονους Γάλλους ιστορικούς. Υπερβαίνοντας τα στενά πλαίσια της καθιερωμένης χρονολόγησης, θεωρείται μια "διεπιστημονική επιστήμη", καθώς αφορά τον τομέα της ιστορίας της λογοτεχνίας αλλά και της οικονομικής, τεχνικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής ιστορίας. Με τον εορτασμό του "έτους του Γουτεμβέργιου", για την 550ή επέτειο από την εφεύρεση της τυπογραφίας, και καθώς μάλιστα περνάμε σε νέα χιλιετία, επιχειρείται μια ανάλυση της ιστορίας του βιβλίου και του γραπτού κειμένου που αποκτά πολύ ιδιαίτερη σημασία. Αφενός το γραπτό και το έντυπο κείμενο είναι από τα κυριότερα ερείσματα γύρω από τα οποία οικοδομήθηκε η εύρεση συλλογικής ταυτότητας κατά τη νεότερη περίοδο. Αφετέρου η ιστορία του βιβλίου μας βοηθά να εντάξουμε σε μια προοπτική τα φαινόμενα που σχετίζονται με τη σύγχρονη επανάσταση των νέων μέσων επικοινωνίας και μας προσφέρει πολλούς τρόπους για να εξετάσουμε και να τα κατανοήσουμε καλύτερα. Το παρόν εγχειρίδιο φιλοδοξεί να αποτελέσει συγχρόνως εισαγωγή στον συγκεκριμένο τομέα και απολογισμό των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν ή εξελίσσονται, κυρίως στη Γαλλία, όπου συντελείται μια ριζική ανανέωση μεθόδων και προσεγγίσεων.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-375-340-8
Book pages: 
502
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Frederic Barbier, είναι διδάκτωρ ιστορίας, φιλολογίας και ανθρωπιστικών επιστημών. Διευθυντής ερευνών στο CNRS, διευθυντής σπουδών στην Ecole pratique des hautes etudes και καθηγητής Ιστορίας του βιβλίου στην Ecole nationale superieure des sciences de l`information et des bibliotheques στη Λυόν. Συγγραφέας ή επιμελητής 15 περίπου βιβλίων και πάρα πολλών άρθρων σχετικά με την ιστορία του έντυπου βιβλίου, έχει δημοσιεύσει στις εκδόσεις Armand Colin τα έργα: Bibliographie de l`histoire de France. Finance et politique: la dynastie des Fould (Μεγάλο βραβείο του Ιδρύματος Napoleon) και, σε συνεργασία με την Catherine Bertho Lavenir, τo Histoire des medias, de Diderot a Internet (Ιστορία των μέσων μαζικής επικοινωνίας, από τον Ντιντερό στο Ίντερνετ, εκδ. Δρομέας, Αθήνα 1999).

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-375-340-8
Book pages: 
502
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο