Product

Ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος

Product

Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου

Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου

Κωδικός:
28653
Manufacturer: 
Description: 

Το παρόν πόνημα έρχεται, σε δύο τόμους, να συμπληρώσει τους τρεις αντίστοιχους της "Ιστορίας", ταξινομώντας και παραθέτοντας ντοκουμέντα από τα εκατό περίπου χρόνια της Ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου. Από τον ατέλειωτο αριθμό σελίδων που κάλυψαν τα ντόπια έντυπα, προς δόξαν ή κατατρεγμό του κινηματογράφου μας, διαλέχθηκαν κάποιες με στόχο τη μεταφορά ενός κλίματος. Πρόκειται για μια δευτερογενή "δημιουργία", κινηματογραφικής υφής, που δεν υλοποιήθηκε στη ζελατίνα του φιλμ, αλλά στη σελίδα της εφημερίδας, του περιοδικού, του βιβλίου, της αφίσας.

26,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν πόνημα έρχεται, σε δύο τόμους, να συμπληρώσει τους τρεις αντίστοιχους της "Ιστορίας", ταξινομώντας και παραθέτοντας ντοκουμέντα από τα εκατό περίπου χρόνια της Ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου. Από τον ατέλειωτο αριθμό σελίδων που κάλυψαν τα ντόπια έντυπα, προς δόξαν ή κατατρεγμό του κινηματογράφου μας, διαλέχθηκαν κάποιες με στόχο τη μεταφορά ενός κλίματος. Πρόκειται για μια δευτερογενή "δημιουργία", κινηματογραφικής υφής, που δεν υλοποιήθηκε στη ζελατίνα του φιλμ, αλλά στη σελίδα της εφημερίδας, του περιοδικού, του βιβλίου, της αφίσας. Έτσι μεταφέρεται ένα κλίμα, μια άλλη Ιστορία, αυτή του έντυπου κινηματογραφικού λόγου, με όλες τις φάσεις και αντιφάσεις του, κρινόμενος στο χρόνο, τόσο από τους μελετητές όσο και από το ίδιο το πρωτογενές κινηματογραφικό έργο που διέγραφε τη δική του ιστορία, άλλοτε δικαιώνοντας τους κριτές του και άλλοτε διαψεύδοντάς τους, ενίοτε και θεαματικά, όπως στην περίπτωση του "Δράκου" και της "Στέλλας". Δείγματα, λοιπόν, γραφής είναι αυτοί οι τόμοι, μα και επιπλέον τεκμηρίωση των όσων παρατέθηκαν στους τρεις αντίστοιχους τόμους. [...] (από τη σελ. 7 του βιβλίου)
Subtitle: 
Ντοκουμέντα 1900-1970
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-322-227-5
Book pages: 
621
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1952. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου "Αιγόκερως" που έχει στο ενεργητικό του την κυκλοφορία περισσότερων από 200 κινηματογραφικών βιβλίων και περισσότερων από 400 λογοτεχνικών. Ως συγγραφέας, έγραψε τα βιβλία: "Στον αστερισμό του Κριού", "Τρομαχτικές ιστορίες", "Πολεμικές ιστορίες", "Το αίνιγμα", "Εύα, η αγαπημένη των βρικολάκων", "Η πλάνη", "Υποβρύχιος έρωτας", "Ελένη: Λιοσίων 5Α", "Διόνυσος, ο βασιλεύς των ορέων", "Ιερή πόρνη", "Το ερωτευμένο τρένο", "Αλέξης Δαμιανός", "Ζαν-Λυκ Γκοντάρ", "Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου", "Συνοπτική ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου", "Ελληνικός κινηματογράφος: ένας αιώνας", "Ιστορία του γυμνού στον κινηματογράφο", "Ένας άνθρωπος παντός καιρού: Θανάσης Βέγγος", "Οδύσσειες σωμάτων στο έργο του Νίκου Κούνδουρου", κ.ά. Διετέλεσε καθηγητής ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου σε σχολές κινηματογράφου. Έχει σκηνοθετήσει 40 επεισόδια της σειράς "Η περιπέτεια ενός ποιήματος" (ΕΤ2), τις ταινίες: "Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου " (ΕΤ2), "Βήματα" (ΕΤ2), "Το αίνιγμα" (ταινία μεγάλου μήκους, παραγωγή: Αιγόκερως, ΕΡΤ, New Star), "Υποβρύχιος έρωτας" (ταινία μεγάλου μήκους, παραγωγή: Αιγόκερως), τη μικρού μήκους ταινία "Ένα Σάββαρο βράδυ (Αιγόκερως, ΕΚΚ), πέντε ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο "Καστρολόγος: αναφορά στον Φώτη Κόντογλου" (ΕΤ1), δέκα επεισόδια της σειράς "Παρασκήνιο" (ΕΤ1) και τέσσερα δραματοποιημένα επεισόδια της σειράς "Σελίδες με Θέα" (ΕΤ1). Στο θέατρο έχουν ανεβεί τα θεατρικά του έργα: "Όταν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνάντησε τον Γεώργιο Βιζυηνό" (Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη, σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη), "Όταν ο Σκαρίμπας κήρυξε τον πόλεμο κατά της Χαλκίδας" (Ανοιχτό Θέατρο, σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη), "Πόε" (Θέατρο της Μεσογείου, σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζη), "Ιερή πόρνη", κ.ά.

Subtitle: 
Ντοκουμέντα 1900-1970
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-322-227-5
Book pages: 
621
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο