Product

Ιστορία των Ρωμαίων

Product

Ιστορία των σεξουαλικών ηθών

Ιστορία των Ρωμαίων

Κωδικός:
137737
Manufacturer: 
Description: 

"Η ιστορία της Ρώμης, από πολλές απόψεις -και ίσως τις σημαντικότερες- δεν είναι παρά μια συνέχεια της ιστορίας των Ελλήνων.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Η ιστορία της Ρώμης, από πολλές απόψεις -και ίσως τις σημαντικότερες- δεν είναι παρά μια συνέχεια της ιστορίας των Ελλήνων. Σαν συνέχεια τη συνέλαβαν και αρκετοί απ' όσους έζησαν, αν και είναι αλήθεια πως ένα από τα πρώτα φορτία που έφεραν απ' την κατοικημένη Ελλάδα τα ρωμαϊκά καράβια, ήταν περίπου χίλιοι διανοούμενοι, που αφού πρώτα προσπάθησαν να εμψυχώσουν την αντίσταση κατά της Ρώμης, στη συνέχεια αποφάσισαν να μεταφερθούν σ' αυτήν, γιατί είχαν καταλάβει πως μόνο ακολουθώντας τους Ρωμαίους στρατιώτες στους δρόμους που είχαν κατασκευάσει Ρωμαίοι μηχανικοί, θα κατάφερναν να διαδώσουν τον ελληνικό πολιτισμό στον κόσμο. Σπάνια δυο πολιτισμοί αποδείχτηκαν με την επαφή τους τόσο συμπληρωματικοί, όσο ο ελληνικός και ο ρωμαϊκός. Το θεωρητικό πνεύμα των Ελλήνων είχε ανάγκη να ολοκληρωθεί με το πρακτικό πνεύμα των Ρωμαίων. Φυσικά η επέμβαση δεν έγινε χωρίς να τρέξει αίμα, που φαίνεται να είναι το αναντικατάστατο μελάνι με το οποίο γράφεται η ιστορία. Αλλά αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που ως τώρα αντιπροσωπεύει το σημείο εκκίνησης ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού, ακόμα κι αν μεγάλος αριθμός δυτικών -συμπεριλαμβανομένων πολλών Ελλήνων και Ιταλών- το αγνοούν ή το έχουν ξεχάσει.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-310-337-3
Book pages: 
538
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ίντρο Μοντανέλλι γεννήθηκε στην Τοσκάνη το 1909. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην Paris Soir και στο πρακτορείο United Press. Επιδοκίμασε αρχικά τον Μουσολίνι, γράφτηκε στο φασιστικό κόμμα και πολέμησε στην εκστρατεία της Αβησσυνίας. Απομακρύνθηκε από το φασισμό το 1937 μετά τη δημοσίευση κάποιων μη αρεστών άρθρων του, εκδιώχθηκε από το φασιστικό κόμμα και από την οργάνωση των δημοσιογράφων. Αναγκάστηκε να φύγει από την Ιταλία όπου επέστρεψε το 1939. Τότε άρχισε να δουλεύει στην "Κοριέρε ντέλα Σέρα". Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε απεσταλμένος της σημαντικής αυτής εφημερίδας στη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Αλβανία και την Ελλάδα. Η συνεργασία με την "Κοριέρε" δεν κράτησε πολύ: το 1943 συνελήφθη από τους ναζί και καταδικάστηκε σε θάνατο εξαιτίας ενός άρθρου του για τον Μουσολίνι. Κατάφερε να γλιτώσει μετά από δέκα μήνες στη φυλακή και δραπέτευσε στην Ελβετία. Όταν τελείωσε ο πόλεμος ο Μοντανέλλι επέστρεψε στην "Κοριέρε ντέλα Σέρα" και έγινε ένας από τους πιο σεβαστούς δημοσιογράφους της Ιταλίας. Έμεινε στην "Κοριέρε" ως το 1973 οπότε και ίδρυσε μια καινούργια εφημερίδα την "Τζορνάλε". Άφησε την "Τζορνάλε" το 1994: "Αναγκάστηκα να ιδρύσω μια καινούργια εφημερίδα, όταν έγινε αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα στην ανεξαρτησία μου και στη θέληση του εκδότη (Μπερλουσκόνι) μετά από την είσοδο του στην πολιτική". Για ένα περίπου χρόνο διηύθυνε τη "Βότσε", η οποία έκλεισε, τελικά, για οικονομικούς λόγους. Συνεργάστηκε και πάλι μέχρι το τέλος της ζωής του με την "Κοριέρε ντέλα Σέρα". Έγραψε περίπου εξήντα βιβλία και του απονεμήθηκαν πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Πέθανε το Ιούλιο του 2001.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-310-337-3
Book pages: 
538
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο