Product

Ιστορία των επιστημών και της τεχνολογίας Γ΄ τάξη ενιαίου λυκείου

Product

Ιστορία των επτανήσων από το 1797 μέχρι την αγγλοκρατία

Ιστορία των επιστημών της δημόσιας υγείας

Κωδικός:
134526
Description: 

Η χρήση του όρου "Επιστήμες της Δημόσιας Υγείας" είναι πολύ συχνή στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας, χωρίς, όμως, να είναι πάντα σαφές τι ακριβώς εκφράζει. Είναι εμφανές, άλλωστε, πως διάφοροι συγγραφείς τον χρησιμοποιούν με άλλο εύρος αναφοράς, έτσι ώστε να δημιουργείται σύγχυση ως προς τα όρια του κλάδου αυτού. Τις περισσότερες φορές φαίνεται πως με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, διακλαδικής έρευνας, εφαρμογών και παρεμβάσεων, παρά σε μια μεμονωμένη γνωστική περιοχή.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η χρήση του όρου "Επιστήμες της Δημόσιας Υγείας" είναι πολύ συχνή στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας, χωρίς, όμως, να είναι πάντα σαφές τι ακριβώς εκφράζει. Είναι εμφανές, άλλωστε, πως διάφοροι συγγραφείς τον χρησιμοποιούν με άλλο εύρος αναφοράς, έτσι ώστε να δημιουργείται σύγχυση ως προς τα όρια του κλάδου αυτού. Τις περισσότερες φορές φαίνεται πως με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, διακλαδικής έρευνας, εφαρμογών και παρεμβάσεων, παρά σε μια μεμονωμένη γνωστική περιοχή. Οι ΕΔΥ χρησιμοποιούν πολύ συχνά για τους σκοπούς τους εργαλεία και γνωστικά υποσύνολα που, είτε συνολικά είτε εν μέρει, έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο άλλων επιστημονικών κλάδων. Εντός, λοιπόν, του πεδίου των ΕΔΥ περιλαμβάνονται μια σειρά κλάδοι (που σήμερα έχουν αναπτυχθεί και ως αυτοτελείς τομείς επιστημονικής δραστηριότητας), όπως: η επιδημιολογία και η βιοστατιστική, η κοινωνική ιατρική και η ιατρική της εργασίας, η ιστορία της ιατρικής, η προληπτική ιατρική και η υγειονομική διαφώτιση, η αστυϊατρική και η αστυκτηνιατρική, η κοινωνιολογία της υγείας, τα οικονομικά και οι θεωρίες της διοίκησης των συστημάτων, δομών και υπηρεσιών υγείας, οι επιστήμες του "πολιτεύεσθαι" της υγείας. Εν κατακλείδι, στο πόνημα αυτό γίνεται μια καταρχήν περιοδολόγηση των βασικότερων κλάδων αυτών των επιστημών και εν συνεχεία επιχειρείται να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα για το χαρακτήρα και τις ιδιομορφίες τους.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6723-06-2
Book pages: 
185
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολαΐδης είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην φιλοσοφία της ψυχικής διαταραχής (τμήμα Φιλοσοφίας του King's College & Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Maudsley) και στις Ψυχαναλυτικές Σπουδές (Κέντρο Ψυχοθεραπευτικών Σπουδών του School of Health and Related Research του Πανεπιστημίου του Sheffield). Έχει εργασθεί σε κέντρα σωματικής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κέντρα ημέρας. Από το 2005 είναι διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6723-06-2
Book pages: 
185
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο