Product

Καβάφης: ο υμνωδός της Αλεξάνδρειας

Product

Καβαφικοί φόνοι

Καβαφικές φωτοθυμίες και άλλα κείμενα

Κωδικός:
122185
Manufacturer: 
Description: 

Στον παρόντα τόμο αναδημοσιεύουμε κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια σε διάφορα περιοδικά ή Πρακτικά συνεδρίων και ασχολούνται με θέματα που αφορούν στη λογοτεχνία.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στον παρόντα τόμο αναδημοσιεύουμε κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια σε διάφορα περιοδικά ή Πρακτικά συνεδρίων και ασχολούνται με θέματα που αφορούν στη λογοτεχνία. Τα κείμενα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων και δημιουργών και τούτο, όσο και αν καθιστά έναν τόμο κάπως απροσανατόλιστο, προσφέρει, όμως, ένα ευρύ φάσμα προβληματισμών οι οποίοι σχετίζονται με τον Ερωτόκριτο, τον Σεφέρη, τον Καβάφη, τον Χαραλαμπίδη, την Ελληνοαυστραλιανή λογοτεχνία κτλ. Ο τρόπος με τον οποίο κοιτάζουμε τα σχετικά κείμενα ελπίζουμε ότι προσφέρουν μια νέα οπτική γωνία στον αναγνώστη: μια νέα ματιά "με θέα".
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6736-01-6
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μιχάλης Τσιανίκας γεννήθηκε στην Ανατολή Λαρίσης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη Γαλλία. Από το 1998 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Φλίντερς της Νοτίου Αυστραλίας. Έργα του: "Ο Φλωμπέρ στην Ελλάδα", δοκίμιο, Καστανιώτης 1997. "Λευκές Στιγμές στην ποίηση", δοκίμια, Καστανιώτης 1998. "Σεφέρης: Με τους ρυθμούς των αλόγων", Κανάκης 2000, "Παρακείμενος λόγος", δοκίμια, ΕΚΕΜΕ, Μελβούρνη 2001. "Το όνομα της Αμμοχώστου. Μια κριτική προσέγγιση στην Αμμόχωστο Βασιλεύουσα" του Κυριάκου Χαραλαμπίδη", Ίνδικτος 2003. "Τα δάχτυλα στο δέρμα: Κριτικά κείμενα για τη λογοτεχνία", Κανάκη, Αθήνα 2003. "Τα Έθνη: Το συγγραφικό χρονικό των ασθενών και οδοιπόρων του Γιώργου Θεοτοκά", Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, Αθήνα 2003.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6736-01-6
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο