Product

Καββάλα

Product

Καβγάδες στην Κιότζια

Καββάλα και χριστιανισμός

Κωδικός:
100657
Manufacturer: 
Description: 

Η μελέτη αυτού του βιβλίου προϋποθέτει κάποιες βασικές τουλάχιστον γνώσεις της Καββάλας ή Καμπαλά. Για να βοηθηθεί ο αναγνώστης, θα αναφερθώ σε κάποια ελάχιστα στοιχεία σε σχέση με αυτό και με την υπόμνηση ότι το βιβλίο γράφτηκε το Μεσαίωνα (1864) με τις τότε επικρατούσες επιστημονικές και άλλου είδους γνώσεις.
Τον συγγραφέα φαίνεται ότι απασχολεί η μετατροπή των Εβραίων. Στην Καμπαλιστική ορολογία η λέξη μεταστροφή σημαίνει απελευθέρωση από την κατάρα του Αδάμ (την κατάρα να μοχθεί στη γη) και πνευματική ανύψωση.

14,91 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη αυτού του βιβλίου προϋποθέτει κάποιες βασικές τουλάχιστον γνώσεις της Καββάλας ή Καμπαλά. Για να βοηθηθεί ο αναγνώστης, θα αναφερθώ σε κάποια ελάχιστα στοιχεία σε σχέση με αυτό και με την υπόμνηση ότι το βιβλίο γράφτηκε το Μεσαίωνα (1864) με τις τότε επικρατούσες επιστημονικές και άλλου είδους γνώσεις. Τον συγγραφέα φαίνεται ότι απασχολεί η μετατροπή των Εβραίων. Στην Καμπαλιστική ορολογία η λέξη μεταστροφή σημαίνει απελευθέρωση από την κατάρα του Αδάμ (την κατάρα να μοχθεί στη γη) και πνευματική ανύψωση. Όσον αφορά τον Αδάμ: Τα ονόματα Αδάμ και Αντάμ δηλώνουν το ίδιο πρόσωπο. Προτιμότερη, ως πιο αυθεντική, η εβραϊκή προφορά στον όρο Αντάμ Καντμόν γιατί δεν υπάρχει εξελληνισμένος αντίστοιχος. Το όνομα Αντάμ προέρχεται από τη λέξη Αντάμα, που σημαίνει γη, χώμα. Οπότε Αντάμ Καντμόν είναι ο άνθρωπος ο πλασμένος από πηλό (χώμα), που υπήρξε πρώτος. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Σκιαγράφηση δια της Καββάλας των χριστιανικών δογμάτων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6641-05-8
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Σκιαγράφηση δια της Καββάλας των χριστιανικών δογμάτων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6641-05-8
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο