Product

Και τα υγιεινά είναι νόστιμα

Product

Και τα ψάρια βγήκαν να πολεμήσουν ενάντια στους ανθρώπους

Και τα χρόνια περνούν

Κωδικός:
59212
Manufacturer: 
Description: 

Και τα χρόνια περνούν... Μπουένος Άϊρες 1880-1935. Ο Ισπανός Ρόκε Δίας Όουρο, χήρος μ' έναν πεντάχρονο γιο, φεύγει κυνηγημένος από τη Γαλικία, και φτάνει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, αποφασισμένος ν' αρχίσει εκεί μια καινούργια ζωή. Είναι χρόνια αποφαστιστικά για το Μπουένος Άϊρες. Συρρέουν εκεί κάθε λογής μετανάστες από τη γηραιά ήπειρο -πόρνες, χαρτοπαίκτες, μουσικοί, σοσιαλιστές, αναρχοσυνδικαλιστές- φέρνοντας μαζί τους όλα τα επιτεύγματα της πρόοδου και δημιουργώντας το ιδιαίτερο και σαγηνευτικό πρόσωπό του.

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Και τα χρόνια περνούν... Μπουένος Άϊρες 1880-1935. Ο Ισπανός Ρόκε Δίας Όουρο, χήρος μ' έναν πεντάχρονο γιο, φεύγει κυνηγημένος από τη Γαλικία, και φτάνει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, αποφασισμένος ν' αρχίσει εκεί μια καινούργια ζωή. Είναι χρόνια αποφαστιστικά για το Μπουένος Άϊρες. Συρρέουν εκεί κάθε λογής μετανάστες από τη γηραιά ήπειρο -πόρνες, χαρτοπαίκτες, μουσικοί, σοσιαλιστές, αναρχοσυνδικαλιστές- φέρνοντας μαζί τους όλα τα επιτεύγματα της πρόοδου και δημιουργώντας το ιδιαίτερο και σαγηνευτικό πρόσωπό του. Ο Ρόκε Δίας συμβαδίζει με την ευημερία της πόλης. Η γνωριμία του μ' ένα φάντασμα και ο έρωτάς του για μια πόρνη πολυτελείας θ' αλλάξουν τη ζωή του. Έρωτας και φιλία είναι οι δυο κινητήριες δυνάμεις, που σπρώχνουν εκείνον, αλλά και τον γιο του τον Ραμόν, στο δρόμο της προόδου και της προσωπικής καταξίωσης. Και τα χρόνια περνούν... Ένα μυθιστόρημα μαγικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό, που επιχειρεί ν' αναπαραστήσει την ιστορία μιας πόλης, μιας εποχής και μιας οικογένειας.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-410-204-4
Book pages: 
671
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Οράθιο Βάθκεθ-Ριάλ γεννήθηκε το 1947 στο Μπουένος Άιρες και βρέθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στη Βαρκελώνη, όπου σπούδασε Γεωγραφία και Ιστορία. Έχει εργαστεί στον εκδοτικό και δημοσιογραφικό χώρο κι έχει δημοσιεύσει συλλογές ποιημάτων και μυθιστορήματα, καθώς και ιστορικά και ανθρωπολογικά δοκίμια. Ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-410-204-4
Book pages: 
671
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο