Product

Κανόνες για το τμήμα επείγοντων περιστατικών

Product

Κανόνες δεοντολογίας της δημόσιας διοίκησης

Κανόνες για τον κόσμο

Κωδικός:
139958
Description: 

Αντλώντας από την κονστρουκτιβιστική θεωρία, ο Michael Barnett και η Martha Finnemore αμφισβητούν την παραδοσιακή ρεαλιστική αντίληψη ότι οι διεθνείς οργανισμοί είναι λειτουργικές δομές που έχουν δημιουργηθεί από τα κράτη για να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Οι συγγραφείς εστιάζουν στη διαδικασία μέσα από την οποία δημιουργείται και εξελίσσεται η γραφειοκρατική κουλτούρα και στον τρόπο με τον οποίο οι πλέον εσωτερικευμένες νόρμες της καθορίζουν στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο οι γραφειοκράτες αντιλαμβάνονται την ταυτότητα και την αποστολή των διεθνών οργανισμών.

27,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αντλώντας από την κονστρουκτιβιστική θεωρία, ο Michael Barnett και η Martha Finnemore αμφισβητούν την παραδοσιακή ρεαλιστική αντίληψη ότι οι διεθνείς οργανισμοί είναι λειτουργικές δομές που έχουν δημιουργηθεί από τα κράτη για να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Οι συγγραφείς εστιάζουν στη διαδικασία μέσα από την οποία δημιουργείται και εξελίσσεται η γραφειοκρατική κουλτούρα και στον τρόπο με τον οποίο οι πλέον εσωτερικευμένες νόρμες της καθορίζουν στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο οι γραφειοκράτες αντιλαμβάνονται την ταυτότητα και την αποστολή των διεθνών οργανισμών. Οι διεθνείς οργανισμοί παράγουν, μέσα από τους μηχανισμούς της δικής τους εσωτερικής γραφειοκρατικής κουλτούρας, νόρμες και κανόνες για τον κόσμο. Χάρη στη νομιμοποίηση και την εξουσία που κατέχουν ως γραφειοκρατίες, οι διεθνείς οργανισμοί διεκδικούν και, πολλές φορές αποκτούν, τη δύναμη να κατασκευάζουν την κοινωνική πραγματικότητα και να νοηματοδοτούν τον κόσμο, διαμορορφώνοντας τις ερμηνείες με τις οποίες γίνονται αντιληπτές κάποιες πτυχές της πραγματικότητας, ασκώντας κατ' αυτό τον τρόπο επιρροή στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο τα κράτη αντιλαμβάνονται και ορίζουν καταστάσεις, συμφέροντα και αντιλήψεις. Ωστόσο, οι ίδιες νόρμες που χαρίζουν στους γραφειοκρατικούς οργανισμούς, όπως οι διεθνείς οργανισμοί, την αμεροληψία και τον ορθολογισμό τους, μπορούν να εξελιχθούν σε παθογένειες που τους οδηγούν σε ερμηνείες του κόσμου και κατασκευές της κοινωνικής πραγματικότητας οι οποίες κλείνουν τα μάτια τους ακόμα και μπροστά στις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές.
Subtitle: 
Οι διεθνείς οργανισμοί στην παγκόσμια πολιτική
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-08-0446-Χ
Book pages: 
438
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Michael Barnett είναι πρόεδρος στον τομέα Διεθνών Σχέσεων στο Ινστιτούτο Δημοσίων Σχέσεων Humphrey και αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Η διδασκαλία και η έρευνά του αφορούν στους εξής τομείς: Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνείς Οργανισμοί, Ανθρωπιστική δράση, Ηνωμένα Έθνη και Πολιτικές της Μέσης Ανατολής. Η διατριβή του έχει βραβευθεί ως η καλύτερη πάνω στη συγκριτική πολιτική. Η ακαδημαϊκή γραφή του έχει εμφανιστεί σε σημαντικές επιστημονικές περιοδικές εκδόσεις. Από το 1993 έως το 1994 ήταν σύμβουλος και συνεργάτης εξωτερικών και διεθνών σχέσεων της αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη. Σημαντικά έργα του: "Dialogues in Arab Politics: Negotiations in Regional Order", "Security Communities, The United Nations and Rwanda".

Subtitle: 
Οι διεθνείς οργανισμοί στην παγκόσμια πολιτική
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-08-0446-Χ
Book pages: 
438
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο