Product

Καπνός αποθρώσκων

Product

Καπνός και κρύσταλλο

Καπνός και κάπνισμα

Κωδικός:
86535
Description: 

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του ο καπνός δεν έπαψε να προκαλεί έντονες αμφισβητήσεις και αντιδράσεις εκ διαμέτρου αντίθετες, που εναλλάσσονται με ύμνους, εκθειασμούς και σκληρούς διωγμούς ανάλογα με την εποχή και τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του ο καπνός δεν έπαψε να προκαλεί έντονες αμφισβητήσεις και αντιδράσεις εκ διαμέτρου αντίθετες, που εναλλάσσονται με ύμνους, εκθειασμούς και σκληρούς διωγμούς ανάλογα με την εποχή και τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις. Από "ιερό φυτό" και πανάκεια για τη θεραπεία κάθε ασθένειας, από μαγικό και αγχολυτικό ελιξίριο και σύμβολο χειραφέτησης και από πηγή έμπνευσης, χαράς, αυτοπεποίθησης, συγκέντρωσης και πνευματικής δημιουργίας, ο καπνός μεταβλήθηκε σε σύμβολο ενοχής και αιτία σοβαρών ασθενειών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ιατρικής επιστήμης το κάπνισμα βλάπτει την υγεία των ανθρώπων. Δεν πρέπει, ωστόσο, να παραβλέπετε το γεγονός ότι για πολλά άτομα το κάπνισμα αποτελεί υποκατάστατο άλλων αδυναμιών τους, ενώ εξαιτίας της αγχολυτικής ιδιότητας του είναι πολύ πιθανόν να αποτρέπει άλλα νοσήματα τους. Οι αστυνομικού τύπου απαγορεύσεις των καπνιστών ελάχιστα συντελούν στον περιορισμό του καπνίσματος, ενώ υποτιμούν τη νοημοσύνη τους, περιορίζουν την προσωπική τους ελευθερία και θίγουν την αξιοπρέπεια τους με το να τους εξαναγκάζουν να πειθαρχήσουν σε μεσσιανικές αντιλήψεις που επιβάλλονται με μεσαιωνικές πρακτικές.
Subtitle: 
Ένα πολυσύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα: Ιστορικά στοιχεία, δοξασίες, δογματισμοί, υπερβολές και αλήθειες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-351-526-4
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στο Ελευθεροχώρι Κατερίνης και ήταν μέλος μιας ενδεκαμελούς οικογένειας καπνοκαλλιεργητών. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ). Στη συνέχεια εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα καταλαμβάνοντας τις θέσεις του Επιθεωρητού Συνεταιρισμών και του Διευθυντού Καταστήματος. Παράλληλα, όμως, ασχολήθηκε ενεργά και πέραν των υπηρεσιακών του καθηκόντων με την αξιοποίηση των βασικών προϊόντων της περιοχής όπου υπηρέτησε. Έτσι, η ίδρυση, οργάνωση και καθοδήγηση των μοναδικών στην Ελλάδα Συνεταιριστικών Οργανώσεων Μαρμάρων Τρανοβάλτου, Φρούτων Βελβεντού και Κροκοπαραγωγών Νομού Κοζάνης, καθώς και τις πρωτοποριακής Αναπτυξιακής Εταιρίας Κοζάνης (ΑΝΚΟ), που αποτέλεσε και αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα, φέρουν τη σφραγίδα των δικών του πρωτοβουλιών και προσπαθειών.
Το 1977 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο "Εμπορία και καλλιέργεια του κρόκου". Κατά καιρούς δημοσίευσε άρθρα και μελέτες στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Μετά την παραίτησή του από την ΑΤΕ ασχολήθηκε με την εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών, ενώ το 1993 ανέλαβε και άσκησε επί επτά περίπου χρόνια καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Ελληνική Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία (ΣΕΚΑΠ).

Subtitle: 
Ένα πολυσύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα: Ιστορικά στοιχεία, δοξασίες, δογματισμοί, υπερβολές και αλήθειες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-351-526-4
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο