Product

Καστελόριζο

Product

Κάστορας

Καστελόριζο: Το μαργαριτάρι του Λεβάντε

Κωδικός:
101739
Product Categories: 
Description: 

Ο συγγραφέας παραθέτει με αντικειμενικότητα και ιστορική ευθύνη τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μοίρα του Καστελλόριζου, του μικρού αυτού νησιού της Ανατολικής Μεσογείου, εστιάζοντας τη μελέτη του στην περίοδο της κατοχής του από το γαλλικό ναυτικό.

16,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο συγγραφέας παραθέτει με αντικειμενικότητα και ιστορική ευθύνη τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μοίρα του Καστελλόριζου, του μικρού αυτού νησιού της Ανατολικής Μεσογείου, εστιάζοντας τη μελέτη του στην περίοδο της κατοχής του από το γαλλικό ναυτικό. Κάνει μία σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά στη μακραίωνη ιστορία του νησιού, κάνει λόγο για τη σημαντική γεωγραφική του θέση, για το σημαντικό του ρόλο στην ανάπτυξη του εμπορίου με τα παρακείμενα σημαντικά κέντρα της Ανατολίας και της Εγγύς Ανατολής, χωρίς να παραλείπει να τονίζει, σε κάθε ευκαιρία, το πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων, το εμπορικό τους δαιμόνιο και όλα εκείνα τα στοιχεία των Καστελλοριζιών που ανέδειξαν το νησί τους ως το σημαντικότερο στο χώρο του. Ο Δρ. Νικόλαος Γ. Παπαναστασίου περιγράφει με ακρίβεια τα γεγονότα που τράβηξαν την προσοχή των Μεγάλων Δυνάμεων μεταξύ 1915-1921, προσφέροντας πολύτιμη ύλη μελέτης στους μεταγενέστερους ιστορικούς. Γεώργιος Ν. Δρόσος
Subtitle: 
Η γαλλική κατοχή 1915-1921
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-208-709-9
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Nicholas G. Pappas (Νικόλαος Γ. Παπαναστασίου) είναι δικηγόρος, μέλος της Nicholas G. Pappas & Company Lawyers στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας στην Αυστραλία, πρόεδρος του μουσείου Powerhouse Museum, μέλος του Δ.Σ. του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αυστραλίας στην Αθήνα και μέλος του Δ.Σ. του Steve Waugh Foundation. Έχει γράψει βιβλία για την ιστορία του Καστελόριζου, τόπο καταγωγής των γονέων του.

Subtitle: 
Η γαλλική κατοχή 1915-1921
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-208-709-9
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο