Product

Καταπάτηση

Product

Καταπιεσμένα παιδιά

Καταπέλτες

Κωδικός:
76902
Description: 

Καταπέλτες: ένα θαύμα εφηρμοσμένης βλητικής και μηχανικής των Ελλήνων μαθηματικών και μηχανικών, που ενσωματώνει αρχές της φυσικής, οι οποίες επανεμφανίζονται στην Ευρώπη μετά από δύο χιλιετίες. Για πρώτη φορά αναλύονται περίπλοκες θεωρίες βαλλιστικής, που επανέρχονται στο προσκήνιο κατά τον 17ο αιώνα από τους Francesco Cavalieri και Galileo Galilei.

17,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Καταπέλτες: ένα θαύμα εφηρμοσμένης βλητικής και μηχανικής των Ελλήνων μαθηματικών και μηχανικών, που ενσωματώνει αρχές της φυσικής, οι οποίες επανεμφανίζονται στην Ευρώπη μετά από δύο χιλιετίες. Για πρώτη φορά αναλύονται περίπλοκες θεωρίες βαλλιστικής, που επανέρχονται στο προσκήνιο κατά τον 17ο αιώνα από τους Francesco Cavalieri και Galileo Galilei. Επινοείται η θεωρία της ελαστικότητας με βάση μαθηματικούς τύπους, που αναδύεται εκ νέου χάρη στον Richard Hooke κατά τον 17ο αιώνα. Σχεδιάζονται μηχανικές διατάξεις, όπως τα γυροσκοπικά πλαίσια, που επανεμφανίζονται κατά τον 17ο αιώνα χάρη στον Girolamo Cardano. Επιλύονται προβλήματα που περιλαμβάνουν παραμέτρους κινητικής και δυναμικής ενέργειας, οι οποίες παραμένουν επί αιώνες στην αφάνεια, έως ότου επανακάμπτουν κατά τον 18ο αιώνα χάρη στο έργο των Leonhard Euler και Daniel Bernoulli. ... Ιδέες και επινοήσεις που σηματοδοτούν την αρχή μιας βιομηχανικής επανάστασης, η οποία ανακόπτεται και επανέρχεται με καθυστέρηση 2.000 ετών...
Subtitle: 
Εφηρμοσμένη βλητική και μηχανική στον ελληνικό και ελληνορωμαϊκό κόσμο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7882-13-Χ
Book pages: 
258
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο ερευνητής Γιώργος Ηλιόπουλος σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1989 ασχολείται επαγγελματικά με το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με την ιδιότητα του συμβούλου εισηγμένων εταιρειών, εξειδικευμένου σε θέματα και υπηρεσίες κεφαλαιαγοράς.
Από το 1987 μέχρι σήμερα, έχουν δημοσιευθεί άρθρα του στα περιοδικά: "Περισκόπιο της Επιστήμης", "Ram", "Status", "Video Inn", "Computer για όλους", "Πτήση", "Επιστήμη και τεχνολογία", "Ιχώρ", "Χρήμα και αγορά" και "Τρίτο Μάτι".

Subtitle: 
Εφηρμοσμένη βλητική και μηχανική στον ελληνικό και ελληνορωμαϊκό κόσμο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7882-13-Χ
Book pages: 
258
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο