Product

Κινηματογράφος και σκηνοθεσία

Product

Κινηματογράφος πριν από το 2000

Κινηματογράφος και φεμινισμός

Κωδικός:
141259
Αuthor: 
Description: 

Το βιβλίo "Κινηματογράφος και φεμινισμός" αποτελεί μια εισαγωγή στη φεμινιστική θεωρία του κινηματογράφου ως λόγο, ο οποίος έχει αποκτήσει μια πολιτισμική αξία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως σήμερα. Η Janet McCabe σκιαγραφεί το ευρύ γνωστικό πεδίο που παρήχθη από τη φεμινιστική θεωρία του κινηματογράφου, από τις φορμαλιστικές αναγνώσεις και τις ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις έως τον θεωρητικό διάλογο που ξεκίνησαν οι θεωρητικές σπουδές, η θεωρία του φύλου και η queer θεωρία.

13,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίo "Κινηματογράφος και φεμινισμός" αποτελεί μια εισαγωγή στη φεμινιστική θεωρία του κινηματογράφου ως λόγο, ο οποίος έχει αποκτήσει μια πολιτισμική αξία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως σήμερα. Η Janet McCabe σκιαγραφεί το ευρύ γνωστικό πεδίο που παρήχθη από τη φεμινιστική θεωρία του κινηματογράφου, από τις φορμαλιστικές αναγνώσεις και τις ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις έως τον θεωρητικό διάλογο που ξεκίνησαν οι θεωρητικές σπουδές, η θεωρία του φύλου και η queer θεωρία. Επιπλέον, αυτό το βιβλίο καταγράφει ένα δυναμικό πεδίο κριτικής, το οποίο πραγματεύεται ποικίλες φεμινιστικές παρεμβάσεις και καθορίζει κριτικά τον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό περιβάλλον διαμόρφωσε τον θεωρητικό διάλογο και τη συγγραφή μιας φεμινιστικής θεωρίας κινηματογράφου.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-16-3073-2
Book pages: 
279
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Janet McCabe είναι λέκτορας στο Trinity College του Δουβλίνου στον τομέα των Κινηματογραφικών Σπουδών. Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις πάνω στο ζήτημα της φεμινιστικής θεωρίας κινηματογράφου και σχετικά με τη γυναικεία αφηγηματικότητα/αφήγηση στην ποιοτική αμερικανική τηλεόραση.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-16-3073-2
Book pages: 
279
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο