Product

Κλεψύδρα

Product

Κλεψύδρα του καλοκαιριού

Κλεψύδρα

Κωδικός:
148763
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

1942. Σύνορα Ουγγαρίας-Γιουγκοσλαβίας. Ο Έντουαρντ Σαμ, ένας συνταξιούχος σιδηροδρομικός υπάλληλος εβραϊκής καταγωγής, και οι κρίσεις τρέλας που μεταμορφώνουν τη ζωή του.

Σ' έναν μαύρο φθαρμένο χαρτοφύλακα στριμώχνονται σιωπηλά τα χειρόγραφά του, οι σημειώσεις ενός τρελού: επεισόδια από το παρελθόν, εικόνες από ταξίδια φανταστικά ή πραγματικά, η σύγκρουση με τους ανθρώπους γύρω του, η τραγική μοίρα των Εβραίων, καταδικασμένων σε εξαφάνιση.

15,14 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

1942. Σύνορα Ουγγαρίας-Γιουγκοσλαβίας. Ο Έντουαρντ Σαμ, ένας συνταξιούχος σιδηροδρομικός υπάλληλος εβραϊκής καταγωγής, και οι κρίσεις τρέλας που μεταμορφώνουν τη ζωή του. Σ' έναν μαύρο φθαρμένο χαρτοφύλακα στριμώχνονται σιωπηλά τα χειρόγραφά του, οι σημειώσεις ενός τρελού: επεισόδια από το παρελθόν, εικόνες από ταξίδια φανταστικά ή πραγματικά, η σύγκρουση με τους ανθρώπους γύρω του, η τραγική μοίρα των Εβραίων, καταδικασμένων σε εξαφάνιση. Ο Έντουαρντ Σαμ και το διχασμένο εγώ του. Ο άντρας που σκουπίζει τη μύτη του σε εφημερίδες με τη φωτογραφία του Χίτλερ και στη συνέχεια προσπαθεί μανιασμένα να αποκρύψει το πειστήριο του "εγκλήματος". Ο πρόσφυγας Ίκαρος που φορώντας ένα πουά παπιγιόν θα πετάξει με τη δική του ιπτάμενη μηχανή πάνω από την κατεστραμμένη γενέθλια γη. Ο επίδοξος συγγραφέας που σχεδιάζει να εκδώσει ένα μυθιστόρημα τρόμου με πιθανότερους τίτλους "Παρέλαση σε ένα χαρέμι" ή Κλεψύδρα. Ο άνθρωπος που αναλογίζεται ότι όσοι από τη γενιά του καταφέρουν να επιβιώσουν θα θυμίζουνε στο νέο κόσμο θλιβερά απομεινάρια μιας μακρινής ιστορίας. Μετά τα "Πρώιμα βάσανα" και το "Κήπος, στάχτες", με την "Κλεψύδρα" ολοκληρώνεται η αυτοβιογραφική τριλογία του κορυφαίου Γιουγκοσλάβου συγγραφέα Ντανίλο Κις.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-04-4011-5
Book pages: 
345
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντανίλο Κις, Σέρβος συγγραφέας που έζησε ανάμεσα στο Παρίσι και το Βελιγράδι, ήταν ένας από τους σημαντικότερους της εποχής μας. Γεννήθηκε το 1935 στη Σουμπότιτσα, κοντά στα ουγγρικά σύνορα. Εβραϊκής καταγωγής από τη μεριά του πατέρα του, έζησε στα παιδικά του χρόνια όλη τη φρίκη του πολέμου και τα δεινά ενός παιδιού εβραϊκής οικογένειας. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και έγραψε έναν μικρό αριθμό μυθιστορημάτων και διηγημάτων που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό και μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, ανάμεσα στα οποία τα: "Ψαλμός 44", "Κήπος, στάχτες", "Η νύχτα και η ομίχλη", "Μάθημα ανατομίας" και "Η εγκυκλοπαίδεια των νεκρών". Τιμήθηκε για το έργο του με όλα τα λογοτεχνικά βραβεία της πρ. Γιουγκοσλαβίας και συγκέντρωσε βραβεία κριτικών και κοινού σε άλλες χώρες. Χαρακτηρίστηκε, όχι άδικα, ως ο Μπόρχες των Βαλκανίων. Πέθανε το 1989 στο Παρίσι, στα πενήντα τέσσερα χρόνια του, από καρκίνο στους πνεύμονες.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-04-4011-5
Book pages: 
345
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο