Product

Κοινοτική εργασία

Product

Κοινοτική εργασία και τοπικές κοινωνίες

Κοινοτική εργασία

Κωδικός:
92546
Description: 

[...] Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται το θεωρητικό πλαίσιο της Κοινοτικής Εργασίας όπως αυτό διαμορφώνεται από τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει η πολιτική της παγκοσμιοποίησης, με τους φόβους για την απώλεια της τοπικότητας και τις προκλήσεις που συνεπάγεται η συμμετοχή μας σε μια παγκόσμια κοινότητα. Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι η μετάβαση στην τρίτη χιλιετία έχει προκαλέσει αισθήματα φόβου, ρευστότητας, ανασφάλειας στον σημερινό άνθρωπο: φόβους γι' αυτά που αλλάζουν και φόβους για τα καινούργια που φέρνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς η σύγχρονη τεχνολογία.

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται το θεωρητικό πλαίσιο της Κοινοτικής Εργασίας όπως αυτό διαμορφώνεται από τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει η πολιτική της παγκοσμιοποίησης, με τους φόβους για την απώλεια της τοπικότητας και τις προκλήσεις που συνεπάγεται η συμμετοχή μας σε μια παγκόσμια κοινότητα. Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι η μετάβαση στην τρίτη χιλιετία έχει προκαλέσει αισθήματα φόβου, ρευστότητας, ανασφάλειας στον σημερινό άνθρωπο: φόβους γι' αυτά που αλλάζουν και φόβους για τα καινούργια που φέρνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς η σύγχρονη τεχνολογία. Μέσα σ' αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό ανακατατάξεων, ο άνθρωπος αναζητάει στηρίγματα. Αναζητάει σταθερές στην πολιτισμική του ταυτότητα, τη γλώσσα, τη θρησκεία, την κοινότητά του. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Θεωρητική προσέγγιση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1848-Χ
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Σταθόπουλος είναι καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στο Frederick Institute of Technology, Λευκωσία. Υπηρέτησε ως καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Frederick Kύπρου καθώς επίσης και στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Concordia και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο McGill, στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας (τομέας Κοινοτικής Εργασίας - Κοινωνικού Σχεδιασμού). Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Brandeis (Η.Π.Α.) στην Κοινωνική Πολιτική. Δίδαξε στο Deree College και στο Fitchburg State College. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Columbia και στο Lipton Mental Health Center (Director of Research and Evaluation). Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε προγράμματα Κοινοτικής Ανάπτυξης στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά.

Subtitle: 
Θεωρητική προσέγγιση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1848-Χ
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο