Product

Κοινοτική εργασία

Product

Κοινοτική εργασία και τοπικές κοινωνίες

Κοινοτική εργασία και τοπικές κοινωνίες

Κωδικός:
70196
Description: 

Η κοινοτική εργασία συνιστά μια επαγγελματική πρακτική και μέθοδο η οποία επικεντρώνεται στην εργασία με ανθρώπους, με βασικό σκοπό την κάλυψη των αναγκών των μη προνομιούχων. Είναι σαφές ότι η κοινοτική εργασία δεν μπορεί να ιδωθεί ως μια ουδέτερη διεργασία που εκφράζεται με τη μορφή μιας αυστηρής επαγγελματικής πρακτικής και μεθόδου.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η κοινοτική εργασία συνιστά μια επαγγελματική πρακτική και μέθοδο η οποία επικεντρώνεται στην εργασία με ανθρώπους, με βασικό σκοπό την κάλυψη των αναγκών των μη προνομιούχων. Είναι σαφές ότι η κοινοτική εργασία δεν μπορεί να ιδωθεί ως μια ουδέτερη διεργασία που εκφράζεται με τη μορφή μιας αυστηρής επαγγελματικής πρακτικής και μεθόδου. Κυρίως είναι εργασία με ανθρώπους, η οποία προβάλλει ως βασικό σκοπό της δράσης της την κάλυψη των αναγκών των μη προνομιούχων ατόμων και των τοπικών κοινωνιών που μαστίζονται από προβλήματα φτώχειας και υπανάπτυξης, θέτοντάς τους μάλλον στο προσκήνιο παρά στο περιθώριο της πολιτικής συζήτησης. Προς αυτή την κατεύθυνση επιζητεί να οργανώσει κοινωνικά και πολιτικά το τοπικό υπερασπίζοντας τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας και των δικαιωμάτων του πολίτη, οι οποίες απειλούνται από την κυριαρχία της αγοράς, την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους, την κατάτμηση, την ανασφάλεια και τον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται στο μεταμοντέρνο κόσμο στο όνομα της ατομικής ελευθερίας και αυτάρκειας.
Subtitle: 
Ανάπτυξη, συλλογική δράση, πολυπολιτισμικότητα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-406-089-9
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Ζαϊμάκης γεννήθηκε στο Αλάγνι Ηρακλείου Κρήτης. Είναι αναπληρωτής καθηγητής της Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού και των Τοπικών Κοινωνιών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διδάξει ως λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Ηρακλείου. Εργάστηκε στην κρατική ραδιοφωνία και στις Διευθύνσεις Προγραμματισμού/ Ανάπτυξης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Είναι συγγραφέας των βιβλίων, "Καταγώγια ακμάζοντα στον Λάκκο Ηρακλείου. Παρέκκλιση, πολιτισμική δημιουργία, ανώνυμο ρεμπέτικο (1900-1940)" (Πλέθρον, 2009) και "Εργοτέλης 1929-2009: Ψηφίδες της κοινωνικής και αθλητικής ιστορίας ενός φιλοπρόοδου σωματείου" (Αλεξάνδρεια, 2010). Επίσης, έχει επιμεληθεί και προλογίσει (σε συνεργασία με την Αγάπη Κανδυλάκη) το βιβλίο "Δίκτυα κοινωνικής προστασίας: μορφές παρέμβασης σε ευάλωτες ομάδες και πολυπολιτισμικές κοινότητες" (Κριτική, 2005). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Αντικείμενο των ερευνητικών και επιστημονικών του δραστηριοτήτων είναι η κοινωνική ιστορία των σπορ, οι νεανικές και οπαδικές κουλτούρες, οι μουσικές ταυτότητες και το ρεμπέτικο τραγούδι, ο τοπικός κοινωνικός μετασχηματισμός και η πολυπολιτισμικότητα.

Subtitle: 
Ανάπτυξη, συλλογική δράση, πολυπολιτισμικότητα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-406-089-9
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο