Product

Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα

Product

Κοινωνική παιδαγωγική

Κοινωνική οικονομία της Ελλάδος και το κοινωνικό της κεφάλαιο

Κωδικός:
159921
Description: 

Για πρώτη φορά στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, μια πλήρης και αναλυτική μελέτη της κοινωνικής οικονομίας και του κοινωνικού της κεφαλαίου στη χώρα.

Το έργο διαιρείται σε τρία μέρη.

Στο πρώτο μέρος συζητείται η ανάδυση, η εσωτερική συγκρότηση και η εξωτερική σημασία της κοινωνικής οικονομίας ως έννοιας και ως πεδίου δραστηριοτήτων στην Ευρώπη. Ποια είναι η σχέση της με την κοινωνία των πολιτών, το μη κερδοσκοπικό τομέα, τον τρίτο τομέα;

22,71 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Για πρώτη φορά στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, μια πλήρης και αναλυτική μελέτη της κοινωνικής οικονομίας και του κοινωνικού της κεφαλαίου στη χώρα. Το έργο διαιρείται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος συζητείται η ανάδυση, η εσωτερική συγκρότηση και η εξωτερική σημασία της κοινωνικής οικονομίας ως έννοιας και ως πεδίου δραστηριοτήτων στην Ευρώπη. Ποια είναι η σχέση της με την κοινωνία των πολιτών, το μη κερδοσκοπικό τομέα, τον τρίτο τομέα; Στο δεύτερο μέρος αναλύεται το κοινωνικό κεφάλαιο ως όρος με κεντρική επιστημονική σημασία για την ανάλυση των πρακτικών αλληλεγγύης και τίθενται ζητήματα μεθόδου της κοινωνικής και οικονομικής ανάλυσης. Ποιές είναι οι βασικές επιστημολογικές παραδοχές των κλασσικών οικονομικών και ποιές αντιφάσεις τους αποκαλύπτει η θεωρία του κοινωνικού κεφαλαίου; Στο τρίτο μέρος παρατίθεται το πρότυπο εθνικό μητρώο των οργανισμών της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα. Εδώ, για πρώτη φορά ορίζεται επακριβώς το πεδίο της κοινωνικής οικονομίας. Δίνεται ένας λειτουργικός ορισμός, τέτοιος που να μπορεί να αξιοποιηθεί από το ισχύον σύστημα εθνικολογιστικής καταγραφής για τη λεπτομερή της αναγνώριση. Απογράφονται όλοι οι φορείς που συμφωνούν με τη λογική της και μπορούν να λογίζονται συστατικοί της. Για κάθε έναν από αυτούς, παρατίθενται οι νόμοι και οι κανονισμοί που ορίζουν τη σύσταση και λειτουργία του. Καταγράφονται όλοι οι φορείς που τηρούν μητρώα αυτών των οργανισμών. Και αντιστοιχίζεται ο κάθε οργανισμός σύμφωνα με το σύστημα ευρωπαϊκών λογαριασμών του 1995. Μια πλήρης, θεσμική και εθνικολογιστική καταγραφή του πεδίου της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα.
Subtitle: 
Μια συνολική, θεσμική και εθνικολογιστική αναγνώριση
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-99359-0-7
Book pages: 
327
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Μια συνολική, θεσμική και εθνικολογιστική αναγνώριση
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-99359-0-7
Book pages: 
327
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο