Product

Κοινωνιολογία Γ΄ λυκείου

Product

Κοινωνιολογία Γ΄ενιαίου λυκείου

Κοινωνιολογία Γ΄ενιαίου λυκείου

Κωδικός:
115784
Description: 

Το παρόν βιβλίο γράφτηκε μέσα σε ένα ελάχιστα ευνοϊκό κλίμα για το μάθημα της Κοινωνιολογίας. Το μάθημα αυτό, αν και αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο της σύγχρονης αγωγής και απαραίτητη γνώση για κάθε πολίτη δημοκρατικής χώρας, "διδάσκεται" μόλις δύο ώρες στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Βάζουμε το ρήμα διδάσκεται σε εισαγωγικά, γιατί τόσο η κοινωνιολογία όσο και οι εκπαιδευτικοί που τη διδάσκουν στο σχολείο κινούνται ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες των εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και του περιορισμένου χρόνου στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

15,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο γράφτηκε μέσα σε ένα ελάχιστα ευνοϊκό κλίμα για το μάθημα της Κοινωνιολογίας. Το μάθημα αυτό, αν και αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο της σύγχρονης αγωγής και απαραίτητη γνώση για κάθε πολίτη δημοκρατικής χώρας, "διδάσκεται" μόλις δύο ώρες στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Βάζουμε το ρήμα διδάσκεται σε εισαγωγικά, γιατί τόσο η κοινωνιολογία όσο και οι εκπαιδευτικοί που τη διδάσκουν στο σχολείο κινούνται ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες των εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και του περιορισμένου χρόνου στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτυχθεί στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας ένας γόνιμος προβληματισμός των μαθητών πάνω στα καίρια ζητήματα που θέτει η κοινωνιολογία.[...] (απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου).
Subtitle: 
Γενικής παιδείας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-2270-5
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Ν. Θεριανός γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο του York (M.Ed) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχολική αποτελεσματικότητα, την επιμόρφωση και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, τη διδακτική και την εκπαιδευτική πολιτική.

Subtitle: 
Γενικής παιδείας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-2270-5
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο