Product

Κοινωνιολογία της τρομοκρατίας

Product

Κοινωνιολογία της υγείας και ποιότητα ζωής

Κοινωνιολογία της υγείας

Κωδικός:
125137
Manufacturer: 
Description: 

Το παρόν δίτοµο έργο αποσκοπεί στην παρουσίαση των βασικών ζητημάτων που σχετίζονται µε την Κοινωνιολογία της Υγείας και της Ασθένειας. Στον πρώτο τόμο, εξετάζονται οι βασικές θεωρητικές διαδρομές όπως η λειτουργική προσέγγιση, η θεωρία της συμβολικής αλληλεπίδρασης, η μαρξιστική προσέγγιση, καθώς και προσεγγίσεις των κλασικών κοινωνιολόγων που άπτονται των σχετικών ζητημάτων.

Μια δεύτερη βασική θεματική αφορά την κοινωνιολογία του σώματος, όπου αναλύονται οι θεωρίες για το έμφυλο σώμα, η προσέγγιση του Μπουρντιέ, του Έλιας κτλ.

14,91 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν δίτοµο έργο αποσκοπεί στην παρουσίαση των βασικών ζητημάτων που σχετίζονται µε την Κοινωνιολογία της Υγείας και της Ασθένειας. Στον πρώτο τόμο, εξετάζονται οι βασικές θεωρητικές διαδρομές όπως η λειτουργική προσέγγιση, η θεωρία της συμβολικής αλληλεπίδρασης, η μαρξιστική προσέγγιση, καθώς και προσεγγίσεις των κλασικών κοινωνιολόγων που άπτονται των σχετικών ζητημάτων. Μια δεύτερη βασική θεματική αφορά την κοινωνιολογία του σώματος, όπου αναλύονται οι θεωρίες για το έμφυλο σώμα, η προσέγγιση του Μπουρντιέ, του Έλιας κτλ.
Subtitle: 
Βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6619-06-0
Book pages: 
234
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το 1997 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο γνωστικό αντικείμενο της κοινωνικής και της πολιτικής υγείας. Διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει δημοσιεύσει στα ελληνικά και στα αγγλικά για ζητήματα πολιτικής και συστημάτων υγείας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Subtitle: 
Βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6619-06-0
Book pages: 
234
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο