Product

Κορίτσια στον ήλιο

Product

Κορίτσια, ελάτε να παίξουμε

Κορίτσια του Ριάντ

Κωδικός:
133287
Αuthor: 
Description: 

Σε αυτό το τολμηρό ντεμπούτο της, η Ρατζά Αλσάνια αποκαλύπτει τις κοινωνικές, αισθηματικές και σεξουαλικές δοκιμασίες τεσσάρων νεαρών γυναικών της λεγόμενης «βελούδινης» τάξης, της σαουδαραβικής ελίτ.

16,05 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε αυτό το τολμηρό ντεμπούτο της, η Ρατζά Αλσάνια αποκαλύπτει τις κοινωνικές, αισθηματικές και σεξουαλικές δοκιμασίες τεσσάρων νεαρών γυναικών της λεγόμενης «βελούδινης» τάξης, της σαουδαραβικής ελίτ. Κάθε βδομάδα, μετά την προσευχή της Παρασκευής, μια ανώνυμη αφηγήτρια στέλνει e-mails σε πλήθος χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα της. Σε πενήντα τέτοια ­­e-mails, που αποστέλλονται στη διάρκεια ενός έτους, η αφηγήτρια ξεδιπλώνει, ως άλλη Σεχραζάντ, την κωμικοτραγική πραγματικότητα μιας παρέας τεσσάρων κοριτσιών - την ερωτική τους ζωή, τις επαγγελματικές επιτυχίες και αποτυχίες τους, τις μικρές και μεγάλες ανταρσίες τους ενάντια στις παραδόσεις της πατρίδας τους. Το Ριάντ είναι το κύριο σκηνικό της ιστορίας, αλλά οι χαρακτήρες ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας -κυριολεκτικά και μεταφορικά- πρόσωπο, ανάλογα με το αν βρίσκονται στην Ανατολή ή στη Δύση. Εξοικειωμένες με τη δυτική κουλτούρα, οι νεαρές ηρωίδες επιχειρούν να συνδυάσουν κάποια θετικά στοιχεία της Δύσης με τα άτεγκτα ­ήθη της χώρας τους. Το πρωτοποριακό αυτό μυθιστόρημα μας ανοίγει τις πόρτες του αθέατου κόσμου των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας σήμερα. Για πρώτη φορά, μέσα από τις σελίδες του, μπορούμε να κατανοήσουμε τις συγκρούσεις, τους αγώνες και τις απογοητεύσεις τους, ενώ θα ανακαλύψουμε ότι κι εμείς μοιραζόμαστε πολλές από τις ελπίδες, τα πιστεύω και τα όνειρά τους.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-14-1802-4
Book pages: 
356
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ρατζά Αλσάνια μεγάλωσε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, και είναι η μικρότερη από τις δύο κόρες μιας οικογένειας γιατρών και οδοντιάτρων. Σήμερα ζει στο Σικάγο, όπου ειδικεύεται στην ενδοδοντία. Όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της, προτίθεται να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία. Το βιβλίο Κορίτσια του Ριάντ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-14-1802-4
Book pages: 
356
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο