Product

Κυπριακό και δικαιώματα του ανθρώπου

Product

Κυπριακό συνταγματικό δίκαιο

Κυπριακό πρόβλημα και διεθνής πολιτική

Κωδικός:
51065
Description: 

Το βιβλίο αυτό καταπιάνεται με τις εσωτερικές πτυχές και τις διεθνείς επιπλοκές του Κυπριακού προβλήματος. Από τη δεκαετία του 1959 και μετά η Κύπρος ήταν ο τόπος έντασης, τριβής και εχθροπραξιών που προκλήθηκαν λόγω διαφορετικών συμφερόντων και διεκδικήσεων. Άμεσα εμπλεκόμενοι παράγοντες ήταν βασικά οι δύο μεγαλύτερες κοινότητες της Κύπρου (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) και οι τρεις Νατοϊκοί σύμμαχοι (Ελλάδα, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία).

16,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό καταπιάνεται με τις εσωτερικές πτυχές και τις διεθνείς επιπλοκές του Κυπριακού προβλήματος. Από τη δεκαετία του 1959 και μετά η Κύπρος ήταν ο τόπος έντασης, τριβής και εχθροπραξιών που προκλήθηκαν λόγω διαφορετικών συμφερόντων και διεκδικήσεων. Άμεσα εμπλεκόμενοι παράγοντες ήταν βασικά οι δύο μεγαλύτερες κοινότητες της Κύπρου (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) και οι τρεις Νατοϊκοί σύμμαχοι (Ελλάδα, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία). Οι συνέπειες και επιπλοκές του προβλήματος, σε συνδυασμό με τη στρατηγική θέση του νησιού, προκάλεσαν παρεμβάσεις των υπερδυνάμεων και δημιούργησαν κινδύνους και ευκαιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση (Ρωσία). Η κυπριακή διαμάχη οδήγησε επίσης σε διεθνείς κρίσεις και απείλησε τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, προκαλώντας τις παρεμβάσεις διεθνών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Ευρωπαϊκή Ένωση). [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Από την ανεξαρτησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-02-2840-Χ
Book pages: 
380
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωσήφ Σ. Ιωσήφ είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου. Πήρε Μ.Α. από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και Ρh.D. από το Miami University. Διατέλεσε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Harvard και δίδαξε στο University of Alabama και στο Gustavus Adolphus College. Υπηρέτησε επίσης ως πληρεξούσιος Υπουργός στη Διπλωματική Υπηρεσία της Κύπρου. Έχει εκδόσει βιβλία και άρθρα στις θεματικές ενότητες της Διεθνούς Πολιτικής, Ευρωπαϊκής Ενοποίησης Διεθνών Οργανισμών και διεθνούς Δικαίου.

Subtitle: 
Από την ανεξαρτησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-02-2840-Χ
Book pages: 
380
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο