Product

Λανθάνων διάλογος

Product

Λανκαβατάρα Σούτρα

Λανθαρότε

Κωδικός:
45614
Description: 

Στο κομμάτι των διακοπών που ορίζεται ως crazy techno afternoons η νήσος Λανθαρότε δύσκολα συναγωνίζεται την Κέρκυρα ή την Ίμπιζα. Ούτε και πρέπει να πάει ο νους σας σας σε κάτι που θυμίζει οικολογικό τουρισμό. Στο Λανθαρότε -μάρτυρες οι φωτογραφίες του Μισέλ Ουελμπέκ- το τοπίο είναι τουλάχιστον σεληνιακό, ίσως μάλιστα αρειανό, σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο.

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στο κομμάτι των διακοπών που ορίζεται ως crazy techno afternoons η νήσος Λανθαρότε δύσκολα συναγωνίζεται την Κέρκυρα ή την Ίμπιζα. Ούτε και πρέπει να πάει ο νους σας σας σε κάτι που θυμίζει οικολογικό τουρισμό. Στο Λανθαρότε -μάρτυρες οι φωτογραφίες του Μισέλ Ουελμπέκ- το τοπίο είναι τουλάχιστον σεληνιακό, ίσως μάλιστα αρειανό, σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο. Στο μέρος αυτό διασταυρώνεσαι ωστόσο με ενδιαφέροντα ανθρώπινα δείγματα: λόγου χάριν, με την Παμ και την Μπάρμπαρα, Γερμανίδες λεσβίες αμφισεξουαλικές- πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Θα καταφέρουν να σαγηνεύσουν τον Ρούντι, αστυνομικό επιθεωρητή από το Λουξεμβούργο, που ζει εξόριστος στις Βρυξέλες; Ή μήπως θα προσχωρήσει ο Ρούντι στη σέκτα που προοιωνίζεται την αναγέννηση της ανθρωπότητας μέσω των εξωγήινων;
Subtitle: 
Νουβέλα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-05-0931-Χ
Book pages: 
98
Book Dimensions: 
27χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μισέλ Ουελμπέκ γεννήθηκε το 1958 στο νησί Ρεϋνιόν, άλλοτε γαλλική αποικία στον Ινδικό Ωκεανό. Μεγάλωσε στη Γαλλία, όπου τον ανέθρεψαν οι παππούδες από την πλευρά του πατέρα του. Ξεκινά σπουδές αγρονόμου-μηχανικού και αρχίζει να γράφει το 1978.
Ποιητής και δοκιμιογράφος καταρχάς, ο Ουελμπέκ πρωτοδημοσίευσε ποιήματά του το 1985. Το 1991 δημοσιεύει τη βιογραφία τού Χάουαρντ Λάβκραφτ, με υπότιτλο "Ενάντια στον κόσμο, ενάντια στη ζωή".
Εμφανίζεται στο χώρου του μυθιστορήματος το 1994 με την "Επέκταση του πεδίου της πάλης" μυθιστόρημα που προκαλεί αίσθηση και μεταφέρεται στον κινηματογράφο. Το δεύτερο μυθιστόρημά του, "Τα στοιχειώδη σωματίδια", έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες και έγινε επίσης κινηματογραφική ταινία. Το βιβλίο αυτό αποσπά δύο γαλλικά βραβεία το 1998 και κάνει παγκοσμίως γνωστό τον συγγραφέα του. Επόμενο πεζογράφημα το "Λανθαρότε", μια νουβέλα που συνοδεύεται από λεύκωμα με φωτογραφίες που τράβηξε ο συγγραφέας, και ακολουθεί το μυθιστόρημα "Πλατφόρμα".
Τον Ιούνιο του 1998 ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας του απονέμει το Εθνικό Αριστείο Γραμμάτων.
Το 2002 ο Ουελμπέκ τιμάται επίσης με το International Impac Dublin Literary Award, σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο της Ιρλανδίας.
Πολυσχιδές ταλέντο, ο Μισέλ Ουελμπέκ ασχολείται επίσης με το σινεμά και τη μουσική. Σήμερα ζει στην Ισπανία, όπου αποσύρθηκε για να γράψει τη "Δυνατότητα ενός νησιού" (Βραβείο Interallite 2005), μετά τις δικαστικές περιπέτειες και τη θύελλα των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η, περίφημη έκτοτε, αναφορά του στο Ισλάμ (στην "Πλατφόρμα").
Το 2002 ο Ουελμπέκ τιμάται επίσης με το International Impac Dublin Literary Award, σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο της Ιρλανδίας, και το 2010 το πέμπτο του μυθιστόρημα, "Ο χάρτης και η επικράτεια", αποσπά τη σημαντικότερη γαλλική διάκριση για τη λογοτεχνία, το Βραβείο Γκονκούρ. Όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις της Εστίας.

(Φωτογραφία: Pierre Ferbos/Reuters)

Subtitle: 
Νουβέλα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-05-0931-Χ
Book pages: 
98
Book Dimensions: 
27χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο