Product

Λαϊκά παραμύθια

Product

Λαϊκά παραμύθια από τις Κυκλάδες

Λαϊκά παραμύθια από την Πάρο και την Αντίπαρο

Κωδικός:
85349
Description: 

"Κάποτε, παιδιά, τα παγωμένα βράδια του χειμώνα, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας έπαιρναν το σκαμνάκι τους και κάθονταν κοντά στ’ αναμμένο τζάκι. Γύρω τους μαζεύονταν αμέσως και στρογγυλοκάθονταν τα εγγονάκια τους μα κι η γάτα του σπιτιού, λες και καταλάβαινε πως τούτη η ώρα ήταν η καλύτερη της μέρας και δεν έπρεπε να τη χάσει.
Στην αρχή δε μιλούσε κανείς. Άκουγαν μόνο τη μουσική που έπαιζαν τα βιολιά του βοριά στις χαραμάδες, τα τυμπανάκια της βροχής στη στέγη, τα ξυλάκια της φωτιάς στο τζάκι.

12,91 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Κάποτε, παιδιά, τα παγωμένα βράδια του χειμώνα, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας έπαιρναν το σκαμνάκι τους και κάθονταν κοντά στ’ αναμμένο τζάκι. Γύρω τους μαζεύονταν αμέσως και στρογγυλοκάθονταν τα εγγονάκια τους μα κι η γάτα του σπιτιού, λες και καταλάβαινε πως τούτη η ώρα ήταν η καλύτερη της μέρας και δεν έπρεπε να τη χάσει. Στην αρχή δε μιλούσε κανείς. Άκουγαν μόνο τη μουσική που έπαιζαν τα βιολιά του βοριά στις χαραμάδες, τα τυμπανάκια της βροχής στη στέγη, τα ξυλάκια της φωτιάς στο τζάκι. Κι ύστερα, αφού πια η πόρτα της ψυχής μισάνοιγε, άρχιζαν το παραμύθι: "Μια φορά κι έναν καιρό..." Με τα μαγικά τούτα λόγια, όλοι πετούσαν μακριά, πολύ πίσω στο παρελθόν, και βρίσκονταν μεμιάς σ' άλλους τόπους, ονειρεμένους. Εκεί, βασιλιάδες, βασιλοπούλες, νεράιδες, δράκοι, γίγαντες, νάνοι, πλούσιοι αφεντάδες, φτωχοί μεροκαματιάρηδες, σοφοί γέροντες και χαζούληδες νεαροί με τύχη βουνό, παιδιά που με την εξυπνάδα και την παλικαριά τους κατάφερναν να γίνουν άρχοντες, κακές μα και καλές μάγισσες, ζώα με ανθρώπινη φωνή, ζούσαν τις δικές τους περιπέτειες".
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-14-0907-6
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Γιάννα Βλ. Σέργη γεννήθηκε στη Νάξο και μεγάλωσε στην Πάρο, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναβάθμιση εκπ/κών). Ζει στην Πάρο και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Αγαπά ιδιαιτέρως τα παραμύθια του λαού μας και ασχολείται με τη συλλογή, τη μελέτη και τη μετάδοσή τους στα παιδιά. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει συμμετάσχει με έργα της στις εκδόσεις: "Πράσινος Κουμπαράς", Ψυχογιός 2002, "Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2002, 2003, 2004", Αστήρ. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Σύγχρονο Νηπιαγωγείο", στο οποίο έχει παρουσιάσει θέματα κυρίως εφαρμοσμένης λαογραφίας. Εργασίες της σχετικές με το παιδί και τη λαϊκή μας παράδοση έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς και σε άλλα περιοδικά, τοπικές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Άλλα έργα της:
"Να τα Πούμε;", Παραδοσιακά κάλαντα, Φιλιππότης, Αθήνα 1999.
"Νεοελληνικά Λαϊκά Ναναρίσματα και Ταχταρίσματα", Ανθολογία-Ανάλυση κειμένων, Φιλιππότης, Αθήνα 2000.
"40+1 Έργα για Θέατρο και Κουκλοθέατρο", Δίπτυχο, Αθήνα 2001.
"Το μέλι", Λαϊκό παραμύθι από τις Λεύκες Πάρου, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2002.
"Παραδοσιακές γεύσεις από τις Λεύκες Πάρου", Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Αθήνας, 2002.
"12 Μήνες, ονόματα, χρώματα, καμώματα", Ημερολόγιο 2003, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2003.
"Τα Ξεκωλάκια", Λαϊκό Παραμύθι από τις Λεύκες Πάρου, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2003.
"12 Μήνες, ποιήματα, μηνύματα, παιχνιδίσματα", Ημερολόγιο 2004, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-14-0907-6
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο