Product

Λειτουργικαί κατηχήσεις

Product

Λειτουργικές μελέτες

Λειτουργικές ιδιότητες νερού, πρωτεϊνών, σακχάρων, λιπιδίων και φυσικών χρωστικών

Κωδικός:
173187
Description: 

Αναμφισβήτητα, οι πρωτογενείς και δευτερογενείς μεταβολίτες των τροφίμων ασκούν καθοριστική επίδραση τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όσο και στη θρεπτική τους αξία. Μεγάλο τμήμα των ερευνητικών προσπαθειών αναλώνεται στην ανεύρεση νέων φυσικών πηγών αυτών των ενώσεων, αλλά και στη δημιουργία παρόμοιων συνθετικών.

38,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αναμφισβήτητα, οι πρωτογενείς και δευτερογενείς μεταβολίτες των τροφίμων ασκούν καθοριστική επίδραση τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όσο και στη θρεπτική τους αξία. Μεγάλο τμήμα των ερευνητικών προσπαθειών αναλώνεται στην ανεύρεση νέων φυσικών πηγών αυτών των ενώσεων, αλλά και στη δημιουργία παρόμοιων συνθετικών. Παράλληλα όμως, επιχειρείται και η βελτίωση των μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων, καθώς και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με στόχο όχι μόνο τη θετική συμβολή τους στην οργανοληπτική ποιότητα των τροφίμων, αλλά και για διασφάλιση της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας αυτών των ενώσεων. Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην αναβάθμιση και οργάνωση της γνώσης, για καλύτερη κατανόηση της επίδρασης που ασκούν η σύσταση, η δομή, καθώς και οι "φιλικές" ή "εχθρικές" σχέσεις των συστατικών των τροφίμων, στη φυσικοχημική και λειτουργική συμπεριφορά τους. Η γνώση αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορεί να κατανοηθεί ευχερώς η ρυθμιστική επίδραση των μεταβολών τους κατά την επεξεργασία και συντήρηση των τροφίμων, τόσο στην οργανοληπτική ποιότητα, όσο και στη θρεπτική τους αξία. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η σχέση της δομής του νερού με τις λειτουργικές του ιδιότητες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την υδροφιλική ή υδροφοβική συμπεριφορά των υπόλοιπων συστατικών των τροφίμων. Το δεύτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στα αμινοξέα και τις πρωτεΐνες, το τρίτο στους υδατάνθρακες, το τέταρτο στα λιπίδια και το πέμπτο στις φυσικές χρωστικές των τροφίμων. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Επίδραση στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-418-369-9
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Subtitle: 
Επίδραση στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-418-369-9
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο