Product

Λεξικό της ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας

Product

Λεξικό της ελληνικής λογοτεχνίας

Λεξικό της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας

Κωδικός:
88502
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Στόχος και φιλοδοκία του παρόντος λεξικού είναι να ζωντανέψει τους θεούς, τους ήρωες, τα έπη και τους μύθους της αρχαίας ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας.
Μέσα από τα 900 λήμματά του ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη γενεαλογία των θεών και των ηρώων, την εξέλιξη των μύθων, την απήχησή τους στη νεότερη γραμματεία και τέχνη, την αντιστοιχία ελληνικών και λατινικών θεών.

17,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στόχος και φιλοδοκία του παρόντος λεξικού είναι να ζωντανέψει τους θεούς, τους ήρωες, τα έπη και τους μύθους της αρχαίας ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας. Μέσα από τα 900 λήμματά του ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη γενεαλογία των θεών και των ηρώων, την εξέλιξη των μύθων, την απήχησή τους στη νεότερη γραμματεία και τέχνη, την αντιστοιχία ελληνικών και λατινικών θεών. Στο λεξικό συμπεριλαμβάνονται λήμματα όπως ειμαρμένη, αθανασία, κοσμογονία, γέννηση, θάνατος κτλ., καθώς και τα ονόματα των κυριότερων πόλεων, ποταμών, πηγών και βουνών. Έτσι οι μυθικές αφηγήσεις αποκτούν μεγαλύτερη αξία, εφόσον και σήμερα ακόμη μπορούμε να τις συσχετίσουμε με την ιστορία και τη γεωγραφία. Ευχόμαστε, τέλος, με το παρόν λεξικό να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης ότι η μυθολογία αποτελεί ερμηνεία των μεγάλων πανανθρώπινων αξιών που υπάρχουν πέρα από το χρόνο και το χώρο.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-086-7
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ιδρυτής και μυθιστοριογράφος ο Joel Schmidt δημοσίευσε περίπου σαράντα έργα, πολλά από τα οποία αναφέρονται στο ρωμαϊκό κόσμο.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-086-7
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο