Product

Λεξικό όρων της φυσικής

Product

Λεξικό όρων του αρχαίου δράματος τραγωδία, κωμωδία, σατυρ. δράμα και του αρχαίου θεάτρου

Λεξικό όρων της φυσιολογίας και φυσιοπαθολογίας

Κωδικός:
98087
Description: 

Το παρόν λεξικό περιλαμβάνει περί τους 1400 βασικούς όρους (ή και έννοιες) από το χώρο της Φυσιολογίας και της Φυσιοπαθολογίας. Η πληροφόρηση που παρέχεται είναι ποικίλη σε έκταση, ανάλογα με την επιστημονική βαρύτητα ή ευρύτητα του όρου. Παράλληλα αναφέρεται και ο αντίστοιχος όρος στην αγγλική γλώσσα.

33,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν λεξικό περιλαμβάνει περί τους 1400 βασικούς όρους (ή και έννοιες) από το χώρο της Φυσιολογίας και της Φυσιοπαθολογίας. Η πληροφόρηση που παρέχεται είναι ποικίλη σε έκταση, ανάλογα με την επιστημονική βαρύτητα ή ευρύτητα του όρου. Παράλληλα αναφέρεται και ο αντίστοιχος όρος στην αγγλική γλώσσα. Ο αναγνώστης, εύκολα και γρήγορα, πριν ανατρέξει σε ένα σύγγραμμα Φυσιολογίας ή Φυσιοπαθολογίας για έναν ειδικό όρο (ή μια έννοια), μπορεί να έχει μία πρώτη, επαρκή πληροφόρηση, η οποία σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια ενός λεξικού ή ακόμη και ενός συγγράμματος. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-12-1416-Χ
Book pages: 
646
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Πτυχιούχος Κτηνιατρικής (1957) και Βιολογίας (1966), διδάκτορας Κτηνιατρικής (1968). Εργάστηκε: Ινστιτούτο Σπερματέγχυσης Θεσσαλονίκης (1960), Υπουργείο Γεωργίας, Επιθεώρηση Κτηνιατρικής Μακεδονίας (1964-1970), Εργαστήριο Φυσιολογίας Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ως επιμελητής (1970-1973), Institute for Medical Research, Mitchell Foundation, Washington, D.C. U.S.A., ως visiting investigator (1973-1975), Indiana (state) University, School of Medicine, Dept. of Physiology, ως Research Associate in Physiology (1975-1976), Gaubius Institute, Health Research Organization, TNO, Leiden, The Netherlands, ως visiting investigator και advisor στον ερευνητικό αυτό οργανισμό σε θέματα έρευνας που αφορούν τη σχέση ινωδόλυσης και επούλωσης των ιστών (1976-1977), Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ως visiting investigator, Λέκτορας, Honorar Professor και Research Associate στην Επιτροπή για την έρευνα της αθηρωμάτωσης και των θρομβώσεων της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστρίας (1977-1981), Κτηνιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως Καθηγητής και Διευθυντής του εργαστηρίου Φυσιολογίας (1981-). Κατά το 1979 του απονεμήθηκε (ομόφωνα) ο τίτλος του "Honorar Professor" στη Φυσιολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σε δεκάδες ανέρχονται οι ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα, διεθνή περιοδικά ή έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί στα πρακτικά των συνεδρίων αυτών. Έχει πολλά επιστημονικά συγγράμματα και βιβλία πνευματικού προβληματισμού και προσανατολισμού. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-12-1416-Χ
Book pages: 
646
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο