Product

Λίθινη εποχή

Product

Λιθοβούνι Μακρυνείας

Λιθοβούνι Μακρυνείας

Κωδικός:
122503
Description: 

[...] Η έκδοση του λευκώματος αυτού, που συνδυάζει το σήμερα με το χθες, αποτελούσε όνειρο και βασικό μας στόχο. Κι αυτό όχι τόσο για μας, αλλά και για τις γενιές που έρχονται, για τους φίλους και τους επισκέπτες του χωριού μας. Το λεύκωμα περιέχει φωτογραφίες τοπίων και αρχαιολογικών ευρημάτων, από το Λιθοβούνι Μακρυνείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η έκδοση του λευκώματος αυτού, που συνδυάζει το σήμερα με το χθες, αποτελούσε όνειρο και βασικό μας στόχο. Κι αυτό όχι τόσο για μας, αλλά και για τις γενιές που έρχονται, για τους φίλους και τους επισκέπτες του χωριού μας. Το λεύκωμα περιέχει φωτογραφίες τοπίων και αρχαιολογικών ευρημάτων, από το Λιθοβούνι Μακρυνείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Τα ευρήματα, σε αντίθεση με την επικρατούσα μέχρι σήμερα άποψη, φανερώνουν ότι οι πρόγονοί μας Αιτωλοί, ενώ ζούσαν σε μια τραχειά και δυσκολοδιάβατη περιοχή, ανέπτυξαν ένα μεγάλο πολιτισμό στα ελληνιστικά χρόνια (Αιτωλική Συμπολιτεία) και εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη δύναμη την περίοδο αυτή. Παράλληλα, μέσα από το λεύκωμα αυτό αναδεικνύονται και οι φυσικές ομορφιές του χωριού μας. Το Λιθοβούνι, κτισμένο κάτω ακριβώς από το κάστρο των αρχαίων Άκρων, με την απέραντη θέα που προσφέρει και τους φιλόξενους ανθρώπους του, είναι ένας τόπος όπου κυριαρχεί η γαλήνη και η ηρεμία και όπου ο άνθρωπος σμίγει με τη φύση. Το πολύχρωμο σκηνικό της παρθένας φύσης και το αγνάντεμα της λίμνης Τριχωνίδας σας ταξιδεύουν στο χώρο και στο χρόνο, που αρνείται και αντιστέκεται στην αβάσταχτη ελαφρότητα του σήμερα. Σας καλούμε λοιπόν να μην γίνετε βιαστικοί επισκέπτες, αλλά περιηγητές. Να γνωρίσετε και να αγαπήσετε ένα τόπο όμορφο και φιλόξενο όλες τις εποχές του χρόνου. Ένα τόπο ευλογημένο. Το Λιθοβούνι Μακρυνείας. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Διαδρομή στο χώρο, αναδρομή στο παρελθόν
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-12-1628-6
Book pages: 
56
Book Dimensions: 
23χ24
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Φωτεινή Ζαφειροπούλου είναι Αρχαιολόγος, υπεύθυνη για τις αρχαιότητες προϊστορικής και κλασικής εποχής στην περιοχή του Αιγαίου και κυρίως στους νομούς Κυκλάδων και Σάμου.
Από το 1960 ως το 1995 υπηρέτησε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το μεγαλύτερο διάστημα της υπηρεσιακής και επιστημονικής της απασχόλησης αφιερώθηκε στην περιφέρεια Κυκλάδων-Σάμου (μικρότερα διαστήματα υπηρέτησε στη Βόρειο Ελλάδα-Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Ελλάδα - Δελφοί, Αιτωλοακαρνανία). Το θέμα της διατριβής της είναι σχετικό με την κυκλαδική κεραμεική, στην οποία και ειδικεύεται. Έχει πάρει μέρος και έχει διευθύνει ανασκαφές στις Κυκλάδες, ιδιαίτερα στη Νάξο και Πάρο. Ασχολήθηκε με την επανέκθεση Μουσείων στις Κυκλάδες (Μύκονο, Δήλο, Θήρα κλπ.), στη Σάμο, στη Θεσσαλονίκη, στο Αγρίνιο, καθώς και σε εργασίες διαμόρφωσης Αρχαιολογικών Χώρων, κυρίως στη Δήλο. Έχει πάρει μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια και στο πλούσιο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται πολλά άρθρα σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς και λευκώματα για τη Δήλο και γενικά για την αρχαία ελληνική πλαστική.

Subtitle: 
Διαδρομή στο χώρο, αναδρομή στο παρελθόν
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-12-1628-6
Book pages: 
56
Book Dimensions: 
23χ24
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο