Product

Λογοτεχνία του Facebook

Product

Λογοτεχνίας εγκώμιο

Λογοτεχνία, γλώσσα και εκπαίδευση

Κωδικός:
115607
Description: 

Ο συνδετικός κρίκος που ενώνει όλες τις μελέτες αυτού εδώ του τόμου είναι η παιδαγωγική διάσταση, όχι στην αφηρημένη ή υπεργενικευτική της εκδοχή, αλλά στην παιδευτική της δύναμη. Οι απόψεις που διατυπώνει και οι θέσεις που λαμβάνει η συγγραφέας αποτελούν προϊόν μακράς εκπαιδευτικής πείρας. Πολλές απ' αυτές παρουσιάστηκαν σε διάφορα συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες, και δοκιμάστηκαν στην πράξη.

14,21 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο συνδετικός κρίκος που ενώνει όλες τις μελέτες αυτού εδώ του τόμου είναι η παιδαγωγική διάσταση, όχι στην αφηρημένη ή υπεργενικευτική της εκδοχή, αλλά στην παιδευτική της δύναμη. Οι απόψεις που διατυπώνει και οι θέσεις που λαμβάνει η συγγραφέας αποτελούν προϊόν μακράς εκπαιδευτικής πείρας. Πολλές απ' αυτές παρουσιάστηκαν σε διάφορα συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες, και δοκιμάστηκαν στην πράξη. Με το σκεπτικό ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι πιο σημαντικό να μάθουν οι μαθητές να θέτουν ερωτήματα, παρά να δίνουν απαντήσεις, η συγγραφέας προσπαθεί, με έμμεσους πιο πολύ τρόπους, να δείξει στους εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές πώς θα μπορούσαν να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στις πολλαπλές προκλήσεις της διεπιστημονικότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Είναι πλέον αντιληπτό και από το ευρύτερο κοινό ότι οι μεγάλες ανακαλύψεις γίνονται στα όρια των επιστημών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απολύτως απαραίτητη η διαθεματική προσέγγιση, ήδη από το Δημοτικό σχολείο. Αυτήν ακριβώς την αναγκαιότητα έρχεται να υπογραμμίσει ο τίτλος του παρόντος βιβλίου, καθώς χρειάστηκε για τις μελέτες που δημοσιεύονται εδώ να επιστρατευτούν γνώσεις και μεθοδολογικά εργαλεία πρωτίστως από τη λογοτεχνία, τη γλωσσολογία και την παιδαγωγική.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-2232-2
Book pages: 
257
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ιωάννα Παπαβασιλείου - Χαραλαμπάκη γεννήθηκε στην Ιεράπετρα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως φιλόλογος επί μια δεκαπενταετία σε δημόσια σχολεία στην Κρήτη και την Αθήνα. Τα σχολικά έτη 1993-1996 είχε αποσπαστεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ασχολήθηκε με θέματα διδακτικής της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, και το σχολικό έτος 2000-2001 στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας. Τον Δεκέμβριο του 2000 αναγορεύτηκε διδάκτορας νεοελληνικής φιλολογίας, με τον βαθμό "Άριστα", στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πρόγραμμα Επανεκπαίδευσης Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πτυχιούχων Παιδαγωγικών Ακαδημιών Αλλοδαπής, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο (1996-1999), καθώς και στο Πρόγραμμα Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική Αναβάθμιση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2000) και του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1999-2000). Από το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 εργάζεται ως ειδική επιστήμονας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου διδάσκει τα μαθήματα "Παιδική Λογοτεχνία" και "Νεοελληνική φιλολογία". Διδάσκει επίσης (ως "αναπληρώτρια καθηγήτρια") το μάθημα "Ελληνική φιλολογία" στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομικής Ακαδημίας. Έχει λάβει μέρος σε σειρά παιδαγωγικών και γλωσσολογιών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία), καθώς και σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-2232-2
Book pages: 
257
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο